x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Aïllades dues classes del Janer i una al María Moliner

L'hospital continua amb catorze pacients amb la Covid-19 ingressats
Una professora del Janer preparant les aules abans de començar el curs

Una professora del Janer preparant les aules abans de començar el curs

Una professora del Janer preparant les aules abans de començar el curs

Fernando Galindo
Actualitzada 01/10/2020 a les 16:45
Dues classes del col·legi Mare Janer i una del Maria Moliner de la Margineda estan en aïllament per positius d'alumnes. Les aules del Janer han quedat confinades a primera hora de la tarda pel contagi de la Covid-19 de dos estudiants del centre de 4rt de primària i de 3r d'ESO. Es tracta de dos germans que estan afectats pel virus segons han confirmat avui les proves que s'han fet als dos escolars després que la mare hagués donat positiu per coronavirus.

Prop de mig centenar d'alumnes estan afectats per l'aïllament que el ministeri de Salut ha comunicat al centre educatiu que s'ha de fer de les dues aules. Les famílies han estat avisades a primera hora de la tarda per anar a recollir als infants que hauran de passar una prova TMA a partir de demà i que seguiran l'aprenentatge de manera telemàtica les properes setmanes. Precisament avui han tornat a fer classes presencials al Janer els alumnes de 5è de primària que estaven en aïllament des del 18 de setembre pel positiu d'un company.

El positiu al col·legi espanyol María Moliner de la Margineda va ser comunicat a la direcció del centre ahir a les sis de la tarda i els alumnes de 4rt C d'ESO ja no han acudit aquest matí al centre, segons ha informat la direcció. El contagi ha estat d'una alumna que va assistir per última vegada a classe dilluns en ser contacte directe d'una persona sense relació amb el centre. L'aïllament afecta a una vintena de companys que està previst que puguin tornar al col·legi el 12 d'octubre si no es detecta cap altre cas d'infecció entre els estudiants.

El centre educatiu de la Margineda té a més una professora aïllada des de que va donar positiu dissabte. L'afectada és la tutora de l'aula de 4rt confinada ahir però no existeix vinculació entre els dos casos diagnosticats a la docent i a l'alumna, han precisat des de la direcció. El María Moliner no havia tingut cap aula confinada des de l'inici del curs escolar. 

El ministre de Salut va informar ahir a la tarda que hi havia 16 classes de diferents centres totalment confinades per positius d'alumnes i 7 en aïllament parcial. Tretze aules es trobaven en situació de vigilància passiva i també hi havia dues escoles bressol afectades per casos de la Covid. 

Cap ingrés nou a l'hospital
La situació a l'hospital es manté estable respecte les xifres facilitades ahir per Joan Martínez Benazet ja que no hi ha hagut cap nou ingrès ni cap alta de malalts amb el virus, segons ha informat el SAAS en l'actualització diària per la pandèmia. Catorze persones continuen ingressades al centre de les quals hi ha una dotzena a planta i dues a l'UCI, una intubada amb ventilació mecànica. L'última pacient a entrar a l'hospital va ser una padrina de 93 anys traslladada ahir a l'àrea Covid del centre després de donar positiu en un cribratge al centre sociosanitari on residia, i que no presenta símptomes de la malaltia segons va precisar el ministre de Salut. 
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts