Toti Garcia repta López “a fer el que hagi de fer” amb relació a l'acusació d'amenaces

Espot insta López a fer les “accions legals corresponents” si ho considera perquè “les paraules se les emporta el vent”

Toti Garcia repta López “a fer el que hagi de fer” amb relació a l'acusació d'amenaces

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’intercanvi d’acusacions entre els grups de la majoria i el PS amb el paper de Toti Garcia pel mig segueix aixecant polseguera. Després que el president del grup socialdemòcrata, Pere López, denunciés haver rebut “amenaces i extorsions” per part de Garcia, ahir l’assessor contractat pel ministeri de Presidència, Economia i Empresa va reptar el polític del PS a “fer el que hagi de fer”, instant-lo a denunciar els fets si ho considera oportú. Toti Garcia no va voler fer de moment més declaracions però es va mostrar molt tranquil amb referència a les greus acusacions de López.

Qui també es va manifestar ahir sobre la qüestió preguntat pels periodistes va ser el cap de Govern, Xavier Espot. El demòcrata també va animar el líder del principal partit de l’oposició a “actuar amb conseqüència” si havia rebut les amenaces i per tant a “instar les accions legals corresponents”, ja que “les paraules se les emporta el vent”.

La polèmica neix arran d’unes declaracions de Toti Garcia en les quals afirma que López té una relació contractual amb Indústries Montanya, propietat dels germans Cierco. A partir d’aquesta informació, els grups de la majoria comencen a recollir totes les preguntes i les demandes d’informació sobre BPA que el president del grup socialdemòcrata ha fet al Consell amb la sospita que l’ús que se n’ha pogut fer no hagi estat l’adequat. Un fet del qual Espot assegura no tenir constància. “Avui hem tingut una reunió amb els presidents dels tres grups de la majoria i no m’han fet arribar que estiguin recopilant cap tipus d’informació”, va declarar Espot. Tampoc li consta, segons va indicar, que “Pere López treballi pels uns o pels altres i, si m’apressa, ni m’importa”. I finalment va afegir que “tampoc tinc constància que hagi estat coaccionat, per tant, si ell és la presumpta víctima és ell qui ha de fer el que correspongui”.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, va considerar que “tot és molt de pati d’escola”, i va treure ferro a l’afer assegurant que “es tracta d’una conversa entre dues persones [Garcia i López] en l’àmbit privat”. Al seu entendre, el que ha de fer el socialdemòcrata és “respondre personalment a les acusacions i no demanar a la majoria que es posicioni, tal com vaig fer jo quan va sorgir la polèmica sobre el meu salari”.

tracking