Pandèmia mundial

Andorra supera els 2.000 casos de Covid

Els 83 positius detectats des de dilluns situen la xifra total en 2.050 des de l'inici de la pandèmia

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut ha detectat 83 nous positius de coronavirus des del passat dilluns, amb els quals s'han superat els 2.000 casos reportats des de l'inici de la pandèmia, el passat març. Concretament són un total de 2.050 positius, dels quals 1.195 corresponen a la segona onada del virus, que va començar a mitjans de juliol. Com sol passar en l'actualització sanitària dels dimecres, el nombre de casos actius ha baixat en els darrers dies, ja que durant el cap de setmana hi ha poques altes administratives i per tant s'acumulen de cara a l'actualització del dimecres. Actualment hi ha 565 casos actius, pels 648 del dilluns, per la qual cosa hi ha hagut 166 noves recuperacions, el doble que contagis, mentre que el total de persones que han negativitzat el virus són 1.432.

Els pacients amb Covid-19 a l'hospital han tornat a augmentar en les últimes hores fins a 14 amb l'hospitalització de dos afectats més, una d'elles una resident de 93 anys d'un centre sociosanitari que és asimptomàtica. Dotze malalts es troben en una habitació a planta i es mantenen dues persones a la unitat de cures intensives on una d'elles requereix suport de ventilació mecànica, tot i que segons ha informat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, està evolucionant favorablement i s'espera que es pugui extubar en els propers dies.

Objectiu de la RHO

El titular de Salut ha fet especial incidència en la compareixença d'aquesta tarda en la taxa de reproducció de la malaltia acumulada en els darrers set dies (RHO). Actualment està en 1,24 després d'una lenta baixada en els darrers dies, ja que fa dues setmanes estava en 1,54 i fa vuit dies en 1,25. "L'objectiu ha de ser situar la taxa de reproducció per sota d'u, i que cada persona infecti, de mnitjana, a una persona o cap", ha indicat Martínez Benazet, que ha remarcat que actualment "tenim una incidència molt alta". "Ha de ser l'objectiu de tots, de l'administració i dels ciutadans, baixar la taxa per sota d'u i per això és important restringir la vida social i procurar no sortir del nostre cercle de persones", ha comentat el ministre.

En aquest sentit, ha assenyalat que les noves restriccions socials que van entrar la setmana passada, especialment als bars i restaurants, estaran afectades per la RHO i quan aquesta baixi d'u es podran anar treient. A més, ha afegit que és precipitat parlar de quan es podran retirar aquestes i si aniran més enllà dels 15 dies incialment previstos, que finalitzen a principis de la setmana vinent.

tracking