pandèmia mundial

Les guarderies podran tenir quinze infants per aula

La febre a partir dels 37,2 graus de temperatura es considera "malaltia aguda" a les escoles bressol

Quatre nens per aula a la guarderia i les educadores, amb mascaretaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut ha modificat algunes de les mesures excepcionals a les llars d'infants i ara hi podrà haver un màxim de quinze alumnes per unitat de convivència sempre que es compleixin el nombre de professionals i els metres quadrats necessaris establerts dins del Reglament de guarderies. Les mesures, publicades al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA), també detallen que un infant pot pertànyer a un màxim de dues unitats de convivència i que aquestes han de ser estables almenys durant una setmana. Si un infantha de canviar de grup s'hauràde fer, sempre que sigui possible, en dilluns, per tal que siresulta ser positiu s'aïllil'anterior unitat de convivència i la nova.

El text especifica que qualsevol alumne que presenti símptomes durant l'estada a l'escola bressol ha de ser ubicat en un espai diferent de l'aula, separat de la resta, en espera que arribi la família per recollir-lo, i que un dels símptomes de malaltia aguda és la febre axil·liar o frontal a partir dels 37,2 graus de temperatura. En cas que qui presenti símptomes sigui un treballador, aquest haurà de desplaçar-se de manera urgent al seu domicili i contactar amb el metge. Els infants no poden portar joguines de casa i només les poden compartir entre aquells que formen part de la mateixa unitat de convivència i pel que fa als àpats, el text publicat al BOPA destaca que s'han de fer dins l'aula, així com les migdiades.

Les llars d'infants han d'evitar que un mateix professional atengui diferents unitats de convivència per minimitzar el contacte amb altres alumnes i els docents han de rentar diàriament tota peça de roba i calçat que duguin, si pot ser a la mateixa escola bressol, que ha de ser únicament d'ús de treball. Salut també recomana tenir una persona encarregada de vetllar pel compliment de les mesures a les diferents instal·lacions, qui també ha de garantir la formació i informació a les famílies i a la resta de professionals. Les guarderies han de fer desinfeccions abans i després de tots els processos i ventilar els espais un mínim de tres vegades al dia durant deu minuts.

tracking