pandèmia mundial

La reorganització del transport sanitari s'ajorna fins a principi del 2021

Un cop enllestit el pla director es convocaria,
si s’escau, el concurs del servei no medicalitzat

La reorganització del transport sanitari s'ajorna fins a principi del 2021Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut preveu que el nou pla director del transport sanitari pugui estar enllestit com a molt tard a principi de l’any 2021. La comissió tècnica, responsable de l’avaluació de les necessitats que hi ha en aquest transport, un cop hagi aprovat el nou full de ruta decidirà si la fórmula escollida per cobrir el servei no medicalitzat podria suposar una externalització. A hores d’ara està cobert per Ambulàncies del Pirineu, després que el SAAS prorrogués el contracte, que vencia el 31 d’agost.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, fa aquests aclariments en resposta a les preguntes del conseller del grup parlamentari socialdemòcrata Jordi Font, que demana quines han estat les motivacions per renovar un any més la concessió d’Ambulàncies del Pirineu.

Cal recordar que la pròrroga d’aquesta empresa va generar malestar entre el sector del transport sanitari, ja que es va ampliar la prestació fins a la implantació del nou adjudicatari o fins al 31 de desembre del 2020, renovable fins al màxim d’un any.

Benazet ho justifica amb la Llei de mesures urgents per la Covid-19, que els permet “disposar del temps suficient” per fixar el nou pla director però “sense excedir el màxim que estableix la llei”. Entre altres accions, s’havia de presentar una anàlisi del funcionament dels serveis a final de març per valorar els possibles canvis, però “l’emergència sanitària ha aturat el treball de la comissió”.

Per a la licitació es requerirà un període d’uns tres mesos i el SAAS disposarà de “quatre o cinc mesos” per assegurar l’adjudicació d’acord amb els nous criteris.

MERCAT WEB PER MILLORAR EL COMERÇ

La ministra de Turisme, Verònica Canals, assegura que la crisi de la Covid-19 ha posat de manifest “la necessitat d’avançar amb fermesa cap a la digitalització i la creació d’un mercat web”. La ministra assegura que aquesta ha de ser una de les prioritats que ha de recollir el treball d’adaptació del pla estratègic del turisme de compres. En resposta a la consellera socialdemòcrata Susanna Vela, la ministra valora positivament les accions fetes del pla pre-Covid per millorar les compres.

tracking