x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de comú

La Massana facilita l'accés als ajuts socials

El comú vol "adaptar-ho a les necessitats reals de la parròquia"
Un instant de la sessió del consell de comú de la Massana.

Consell de comú La Massana Olga Molné

Un instant de la sessió del consell de comú de la Massana.

M. P.
Actualitzada 30/09/2020 a les 14:24
El comú de la Massana ha aprovat aquest matí en sessió de consell ordinari la gratuïtat de l'impost de Fe de Vida per a les persones majors de 65 anys. La consellera de socials, Francesca Guerrero, en l'aprovació d'un nou reglament d'Ajuts Socials de la corporació, ha explicat que aquest pretén "adaptar-ho a les necessitats reals de la parròquia, demostrant el compromís que tenim cap als ciutadans". El nou reglament també contempla que en casos d'excepcionalitat i necessitat d'ajudes comunals, les famílies ja no hagin d'estar censades a la parròquia en un termini mínim d'un any. Fins ara, les prestacions contemplaven que s'havia d'estar a la parròquia almenys 12 mesos. "Considerem que s'han de poder demanar ajudes sense aquest requisit si la persona ve d'una altra parròquia en què ja se li feia alguna prestació" ha al·legat la consellera. També en el mateix sentit, s'agilitzen els tràmits a l'hora de demanar algunes prestacions i si la persona ja té un seguiment per algun treballador social, no caldrà que faci entrega constantment de la documentació per a cada ajuda, sinó que "hi haurà un únic document de seguiment tècnic" ha incidit Guerrero.

Les ajudes més recurrents, segons ha indicat la consellera, tenen a veure amb extraescolars com els esplais, el pagament del foc i lloc i alguna assistència de la Creu Roja. Guerrero ha assegurat en roda de premsa que si la decisió s'ha pres ara, aquesta no té relació amb la pandèmia de la Covid-19, ja que "ja ens trobàvem amb persones de situació de risc abans del virus".

En la sessió també s'ha presentat la liquidació provisional de comptes a 30 de juny. Les arques comunals a hores d'ara compten amb un superàvit de gairebé 2,2 milions d'euros. Pel que fa a la liquidació de despeses, la corporació hi ha destinat el 31,17% amb 4.929.000 euros. Quant als ingressos s'ha rebut un 44,56% del pressupost, equivalent a 7,05 milions d'euros. El deute total consolidat acumulat ascendeix a 14.852.305 euros.

També en la sessió s'ha aprovat una partida pressupostària d'un milió d'euros pels fons solidari. En aquest sentit, el conseller de Finances, Jordi Areny, ha explicat que en les sessions anteriors s'havia parlat de l'aportació econòmica al fons solidari del Govern, però que no s'havia formalitzat el crèdit extraordinari que contemplava el milió d'euros. Els diners s'han extret de la tresoreria del comú i Areny ha assegurat que "no suposa un endeutament". Ara serà l'executiu qui decideixi quan i de quina forma es farà la transferència. "El més important era tenir-ho preparat per quan se sol·licités l'aportació" ha conclòs el conseller.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts