Pandèmia mundial

L'Estat podrà gastar més diners per la Covid

La objectiu de despesa permesa s'incrementa en 45 milions d'euros i es fixa en 515,4 milions

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Comptes ha donat llum verd als canvis en els objectius de sostenibilitat financera i estabilitat pressupostària i fiscal de l'Administració general per al 2020 per fer front a les despeses derivades per la emergència sanitària provocada per la Covid-19. L'objectiu de despesa permesa de l'administració general s'incrementa en uns 45 milions i podrà arribar fins als 515,4 milions d'euros. L'objectiu de deute de l'Administració general passa del 33,7% al 43,9% respecte al Producte Interior Brut (PIB) i el del Principat es fixa en un 49,7%.

Quant a l'objectiu de despesa corrent de l'Administració general es passa del 3,2% fixat abans de la pandèmia al 16,7%, mentre que l'objectiu del pes de la tributació directa sobre el total d'impostos directes i indirectes de l'Administració general passa del 38,9% al 39,3%.

El Tribunal de Comptes també ha validat els canvis en els objectius de sostenibilitat financera i estabilitat pressupostària i fiscal de l'Administració general per a l'exercici 2021. L'objectiu de despesa permesa de l'administració general serà de 463,3 milions, set menys dels que s'havien previst inicialment per a l'any en curs. L'objectiu del deute del Principat serà del 46,5% respecte al PIB i el de l'Administració general del 40,5%.

tracking