reportatge

Habitual de la banqueta

Un històric delinqüent andorrà torna al Tribunal de Corts acusat d’un delicte d’apropiació indeguda per robar un cotxe de lloguer.

Habitual de la banquetaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

’autodenominat andorrà que ha estat més anys empresonat va tornar a seure ahir a la banqueta de la sala de vistes del Tribunal de Corts acusat d’un delicte d’apropiació indeguda per haver robat un cotxe de lloguer el 2016. Malgrat que el processat va anunciar que es jubilava ara fa cinc anys, el seu historial delictiu no minva, ans al contrari segueix augmentant i en aquesta ocasió el reincident es juga dos anys més de presó a la Comella, on ja fa més de cinc anys que es troba empresonat per altres delictes, i el pagament de 6.035 euros en concepte de responsabilitat civil.

Durant la vista oral que es va celebrar ahir a la seu de la Justícia, l’acusat va afirmar que en cap moment pretenia robar el cotxe i que només l’havia deixat com a penyora a un venedor de joies de Lleida a l’espera de poder-li pagar el deute contret, malgrat que en cap moment va avisar que el vehicle era de lloguer i que les condicions en què l’havia adquirit també eren atípiques. El processat donava un nom fals i llogava els cotxes amb el carnet de conduir d’una amiga i el passaport de qui llavors era la seva parella.

L’acusat també va manifestar durant la declaració que en la majoria de judicis als quals ha estat citat com a processat ha acabat esdevenint culpable, però en aquesta ocasió “no és així i per això demano justícia, no necessito un Toledo quan tinc tres cotxes”. Així, va exposar que fa molts anys que està empresonat i “allà no s’hi aprèn res i m’agradaria ser lliure per recuperar la meva vida”.

tracking