Fedataris

El concurs per a dos nous notaris es queda amb onze candidats

Una ha estat exclosa per no complir els requisits i l’altra va decidir no presentar-se al primer examen

Nova seu de la JustíciaFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Dos dels tretze aspirants a cobrir les dues noves places de notari ja han quedat fora del concurs. Ja no es van presentar al primer examen del procés de selecció que es va celebrar dilluns entre les quatre i les set de la tarda a la sala de vistes Casamanya del nou edifici de la Justícia. Una de les aspirants, Sandra Vilanova Mañá, va quedar exclosa per no complir els requisits per optar a la plaça i una altra, Maria del Mar Garcia Brites, va avisar que no es presentava, tot i que es va esperar per si decidia finalment acudir a la convocatòria.

El procés es va iniciar amb la constitució del tribunal que fa la selecció entre els onze candidats que concorren per dues places de fedatari que va controlar les proves dividit en dos torns d’una hora i mitja. Els juristes Juan-José López Burniol i Antoni López i el president la Cambra de Notaris, Joan Carles Rodríguez Miñana, van vigilar la primera part de l’examen, i el president del Tribunal Superior, Albert Andrés Pereira, la presidenta de la Batllia, Laura Rodríguez, i el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, van ser els encarregats de supervisar la segona hora i mitja.

Els aspirants es van enfrontar a una prova de tot el temari entre el qual s’havien d’escollir aleatòriament vuit temes d’entre les diferents especialitats. Van haver de desenvolupar tots els mateixos tres temes de dret civil, un de fiscal, dos de notarial, un d’administratiu i un de mercantil. Ara cada membre del tribunal ha de corregir els exàmens dels onze candidats. L’oposició continuarà dimarts vinent a les deu del matí amb l’examen oral. La base de la prova són vint temes preseleccionats pel tribunal.

tracking