ORDENAMENT TERRITORIal

El COEX estrena la nova base amb un estalvi anual de 250.000 euros

Es guanyen 3.000 metres quadrats de superfície i les obres han costat 5,6 milions d’euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enclavat en “un punt equidistant de totes les parròquies”, el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, van inaugurar ahir la nova base central del servei de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX), que estarà ubicada sota la rotonda encampadana que hi ha abans d’entrar a la boca est del túnel de les Dos Valires. En aquest sentit, Espot va argumentar que amb la nova base de titularitat pública “estalviarem costos d’una instal·lació antiquada”, amb referència als 250.000 euros que havien d’abonar al privat que era propietari dels terrenys de l’antiga plaça de braus.

Així doncs, una altra de les principals diferències que va exposar Torres és que les noves instal·lacions comptaran amb una superfície de més de 9.300 metres quadrats, que suposa un increment de 3.000 en comparació amb l’anterior seu. A més, el ministre va recordar que el cost total de la infraestructura ha estat de 5,6 milions d’euros. “És una ubicació situada enmig d’Andorra que hem volgut humanitzar tot i ser força industrial”, va manifestar el titular d’Ordenament Territorial, qui va recalcar la integració paisatgística de l’edifici.

Per la seva banda, el cap de Govern va declarar que les dependències del COEX “seran més funcionals i còmodes”, i va posar en valor el reaprofitament del mobiliari. D’aquesta manera, a les instal·lacions es podran allotjar les oficines del COEX, sales de formacions, vestidors, tallers mecànics i diverses zones d’estacionament de vehicles pesants i lleugers. Així mateix, està previst que en qüestió de setmanes l’edifici també pugui acollir la caserna del cos de banders. D’altra banda, Espot va lloar la tasca dels cinquanta treballadors i 25 conductors dedicats a la “viabilitat hivernal”. No obstant això, també va afegir que entre les missions “menys visibles” s’engloba la coordinació de les carreteres, així com la seva neteja i senyalització. Per tot plegat, el cap de Govern va subratllar que els efectius del COEX són els encarregats de garantir la seguretat viària en els casos d’accidents de trànsit o de riscos naturals.

En darrer lloc, Espot va apel·lar a Andreu Claret, més conegut com “l’home de les neus”, per la seva contribució a posar fi a l’aïllament desenvolupant “avenços en la maquinària de l’època” i “obrint un dels ports més alts d’Europa”. “No va ser fins al 1962 que vam dotar-nos d’una estructura fixa de personal per al manteniment de carreteres”, va cloure.

El COEX estrena la nova base amb un estalvi anual de 250.000 euros

El COEX estrena la nova base amb un estalvi anual de 250.000 euros

tracking