TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

investigació

El CNI va aturar una operació a Andorra per no esquitxar el rei emèrit Joan Carles I

El CNI va aturar una operació a Andorra per no esquitxar el rei emèrit Joan Carles I

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissari jubilat i en presó preventiva José Manuel Villarejo va assenyalar el febrer del 2017, en una conversa amb l’advocat Javier Iglesias, que va seguir l’any 2014 una línia d’investigació per “escapçar” els independentistes a Catalunya, però que es va truncar perquè podia veure’s afectat el rei emèrit per unes transferències al compte Soleado.

Segons la transcripció realitzada per afers interns en el marc de la peça 7 de la causa Tàndem, Villarejo va saber que l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy estava interessat en aquesta línia per aplacar els independentistes però, afegeix, “la va bloquejar el ximple de Félix Sanz” –llavors director del CNI– i va donar instruccions al cap d’afers interns, Marcel·lí Martín Blas, perquè “la boicotegés”. Indica que amb la informació que es podia obtenir d’Andorra, i amb la que ell tenia d’Andbank, “s’acaba la independència de Catalunya, s’acaba l’embolic”, perquè dels 10.000 comptes que assegura que hi ha d’espanyols, “4.000 són d’espanyols catalans”.

En la conversa amb Iglesias, Villarejo sosté, a més, que hi va haver denúncies “molt complicades” perquè “parlaven de societats i de comptes del rei” que estaven sent investigades pel Sepblac.

tracking