tecnologia

El 'blockchain' ajudarà a reduir tràmits i aportarà valor afegit

L’experta Montse Guardia destaca els beneficis en innovació i emprenedoria

El 'blockchain' ajudarà a reduir tràmits i aportarà valor afegitCRÈDIT ANDORRÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tecnologia blockchain ha arribat per quedar-se; almenys així es desprèn de les paraules de Montse Guardia, directora general d’Alastria Blockchain Ecosystem, que ahir va impartir una conferència relacionada amb la temàtica, organitzada per Crèdit Andorrà, en què va destacar que “el blockchain ha de servir per reduir els tràmits i, a més a més, ha d’aportar valor afegit”. Precisament, sobre la tecnologia, Guardia va destacar que “va molt relacionada amb la innovació i l’emprenedoria”, i va afegir que “ha de servir per lligar diferents nexes, com ara empreses petites amb grans, institucions i la recerca”.

La directora general d’Alastria Blockchain va afirmar que “el més important és que ja no hi haurà sectors verticals, sinó que parlarem de connexions horitzontals” entre els diferents actors. En relació amb els beneficis que pot aportar la tecnologia, Guardia va afirmar que aquesta “va lligada al software i hardware, perquè necessita menys recursos” per tal de poder desenvolupar aplicacions.

L’experta en blockchain va fer aquestes manifestacions durant la roda de premsa prèvia a la conferència que va servir per presentar la nova càtedra de Crèdit Andorrà, que després de 14 anys canvia de titular i de nom. Així doncs, Albert Fernández pren el relleu de Josep Maria Rosanas, al capdavant de la càtedra Crèdit Andorrà, que passa de ser de Mercats, organitzacions i humanisme a Emprenedoria i banca i continuarà a l’IESE. En aquest sentit, Xavier Cornella, conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, va destacar que “en la nova càtedra conflueixen els valors que ens defineixen i l’essència de la nostra activitat”, a més d’agrair la tasca feta pel professor Rosanas.

tracking