educació

Les universitats hauran de pagar pel reconeixement de les titulacions

L’Agència de Qualitat busca cofinançament davant l’increment dels estudis superiors

Les universitats hauran de pagar pel reconeixement de les titulacionsC. GENERAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència de Qualitat de l’Ense­nyament Superior (AQUA) farà que els centres d’ensenyament superior, universitats o empreses que vulguin dur a terme avaluacions dels seus plans d’estudis hagin de pagar una part dels costos. La directora de l’agència, Marta Fonolleda, va explicar ahir durant la presentació de la memòria d’activitats del 2019 en comissió legislativa que l’AQUA busca un nou mètode de cofinançament, ja que fins al moment aquest servei s’ofereix de manera gratuïta i l’agència només es nodreix del pressupost de l’Estat, uns 150.000 euros anuals.

La directora va explicar en roda de premsa que la nova fórmula entraria en vigor a final d’aquest any a través d’una modificació de la Llei de l’AQUA i que aquest sistema “és el que es dona sovint a Europa”.

El canvi en la llei, segons va indicar Fonolleda, sorgeix per donar abast a les necessitats que estan sorgint amb l’increment del sistema d’ensenyament superior al país. Amb això, va al·legar que des de l’agència es busquen diferents recursos per abraçar-ho tot però sense fer créixer l’agència. “Estem fent un esforç important per adaptar-nos i ser eficients amb els recursos que tenim. Per això busquem una organització diferent”, va expressar Fonolleda. De fet, un altre canvi de l’AQUA té a veure amb els criteris a l’hora de contractar els experts encarregats de dur a terme les avaluacions. “Sempre hem treballat amb experts i ho fèiem a través d’una altra agència dels països veïns perquè no teníem capacitat de gestionar-los, tot i que els pagàvem igualment”, va dir Fonolleda. A partir d’ara, amb la modificació de la llei, serà la mateixa agència qui gestionarà aquests experts. “Creiem que això suposa un grau de maduresa i un salt qualitatiu per a l’agència”, va expressar Fonolleda.

La directora va explicar que en el marc andorrà de titulacions superiors, que és diferent a altres països del sistema europeu, “costava trobar convenis. No ho teníem regulat i no ho podíem gestionar”, va concloure.

tracking