pandèmia mundial

Hotels sota mínims en espera de l'hivern

El sector diu que la prioritat dels establiments és “estalviar en despeses per evitar tancar”

Hotels sota mínims en espera de l'hivernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotels es mantenen sota mínims a l’expectativa de la temporada d’hivern. El sector considera que és primordial evitar despeses fins a l’arribada de la neu i els turistes atrets pel mercat de l’esquí. Així doncs, a través d’una enquesta que la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) va realitzar als establiments, s’ha confirmat el tancament fins a l’hivern de dos hotels, dos més només obriran al públic durant els caps de setmana i pel pont del Pilar a l’octubre, un total de 38 continuaran oferint servei diari als seus clients i hi ha una part dels hotels que no han contestat. “Dels 58 hotels que tenim a l’entitat hi ha una quarantena que tiren endavant amb l’activitat tot i la davallada del nombre de turistes i la pèrdua dels clients forans que venien durant aquestes setmanes prèvies a la temporada d’esquí”, van dir des de l’associació.

Tanmateix, des de la UHA van indicar que hi ha molts establiments que estan pendents de l’afluència de clients fins al pont del Pilar i “depenent de com vagin els nivells d’ocupació llavors es començaran a plantejar si tanquen fins que arribi la neu o es mantenen oberts sota mínims”. D’aquesta manera, van comentar que dintre del sector es preveuen diversos ERTO, ja sigui per reducció de la jornada laboral o per sol·licitar la suspensió temporal del contracte de treball. “La voluntat de la majoria és mantenir-se actius, però no podem obviar la situació que estem vivint i com ens afecta en l’àmbit econòmic. Ara mateix la prioritat dels establiments és reduir despeses i intentar estalviar costos per arribar amb bon peu a la temporada d’hivern”, van manifestar.

Quotes de temporers

Des del sector hoteler també van exposar que en la mateixa línia que les estacions d’esquí el nombre de treballadors temporals que contractaran es veurà reduït. “Tenint en compte que la temporada d’hivern serà més fluixa que en altres anys, preveiem reduir a la meitat el nombre de contractacions de personal de temporada”, van dir. I van destacar que la voluntat del sector hoteler és treballar per atreure turistes de proximitat i revertir la davallada de l’activitat hotelera, ja que “ens hi juguem el pa de tot l’any, és l’únic que ens pot salvar el 2020 perquè el coronavirus ens ha fet mal”.

Per cloure, els establiments van sol·licitar que el Govern flexibilitzi les contractacions a les empreses, ja que “hem de ser conseqüents amb el que pugui arribar a passar per no trobar-nos com a l’inici de la pandèmia”.

tracking