x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Medi ambient

Formacions i activitats per conscienciar sobre el malbaratament d'aliments

El Govern ha impulsat un procés participatiu per recollir l'opinió de la ciutadania sobre la futura llei d'Economia Circular
El Govern impulsa activitats amb motiu del Dia Internacional de conscienciació sobre la pèrdua i malbaratament d'aliments.

Formacions i activitats per conscienciar sobre el malbaratament d'aliments

El Govern impulsa activitats amb motiu del Dia Internacional de conscienciació sobre la pèrdua i malbaratament d'aliments.

Govern
Actualitzada 29/09/2020 a les 13:29
El Govern ha celebrat avui per primera vegada el Dia internacional sobre la conscienciació de la pèrdua i el malbaratament d'aliments. Per aquest motiu, des d'Andorra Sostenible s'han preparat infografies amb informació sobre aquest tema que es faran arribar als centres educatius per sensibilitzar als infants sobre la problemàtica, i un taller de cuina d'aprofitament que es farà avui a càrrec de la a naturòpata i professora de cuina bio creativa, Pili Borra.

La commemoració del dia va ser proposada entre Andorra i San Marino arran d'una resolució en el curs dels treballs del segon Comitè de l'Assemblea General de les Nacions Unides, encarregat de tractar els afers econòmics i de desenvolupament dels països. La resolució, que va comptar amb el copatrocini de 66 països, reconeix el paper de la producció sostenible d'aliments per promoure la seguretat alimentaria i la nutrició i apunta que contribueix a la mitigació de la pobresa, l'erradicació de la fam i la salut humana.

El Govern està impulsant un procés participatiu per recollir l'opinió de la població sobre la futura llei d'Economia Circular, que serà la primera en impulsar a través de la participació directa de la ciutadania que els residus esdevinguin recursos per tal de lluitar contra el malbaratament alimentari. Es tractarà d'una enquesta virtual amb 19 qüestions que es podrà trobar a la nova plataforma de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana al web www.VISC.ad.

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat en la reunió virtual organitzada conjuntament per la FAO i el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUE) i la delegació permanent d'Andorra a l'ONU ha organitzat i obert l'esdeveniment 'Canviant la història de la pèrdua i el malbaratament alimentari' que ha constat del visionat del documental 'Wasted: the story of food waste' i d'una taula rodona amb diversos assistents. Ahir la delegació ja va fer un taller amb dues empreses privades per saber com combatre la pèrdua i el malbaratament alimentari i com recuperar els aliments en la situació actual causada per la pandèmia.
  • #1 caducat-out of date
    (29/09/20 16:52)

    Els aliments podrits de base no es poden recuperar i s'han de llençar a les escombreries perquè ni per compostar serviu.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts