Consell de comú

Crítiques de Cairat per la rebaixa dels salaris a Sant Julià

El comú ha aprovat un disminució de 215 euros de tots els sous dels càrrecs en comptes d'una baixada proprocional

El consell de comú de Sant JuliàTwitter comú de Sant Julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria ha celebrat aquest matí una sessió del consell marcada per l'aprovació de la rebaixa de salaris dels càrrecs, que serà líneal en comptes de proporcional. A diferència de les altres parròquies, la corporació liderada per Josep Majoral ha decidit que la quantitat de rebaixa per als membres del consell sigui la mateixa per a tots, sigui quin sigui el salari, i per tant el percentatge rebaixat sigui més gran a l'oposició que als cònsols. En tots els casos s'ha rebaixat 215,82 euros mensuals, cosa que permetrà un estalvi total de 18.501 euros. Cerni Cairat ha lamentat que la mesura no s'hagi consensuat prèviament.

Un altre dels punts del consell ha estat la previsió del balanç pressupostari de l'any. El comú preveu tancar el 2020 amb un dèficit de fins a un milió i mig d'euros. "El tancament de comptes, per norma general, està en línia al que s’havia previst amb la Covid, i amb unes incerteses que són quina part dels tributs acabaran sent retornats o no, i per tant com hem dit anteriorment, necessitem saber que passarà amb el teixit productiu de la parròquia", ha indicat el cònsol.

Per altra banda, també s'ha aprovat la instal·lació d'un nou dipòsit d'aigua a Nagol que costarà 670.000 euros. La previsió de creixement de la població en aquest quart ha estat el motiu pel qual s'ha decidit construir aquest dipòsit que donarà un servei complementari al que ja existeix actualment. Els treballs s'han adjudicat parcialment.

tracking