x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Treball

Els pisters socorristes demanen una revisió de la Llei relativa a les estacions

L'APSA recorda que el text no es revisa des del novembre del 2000 i per tant no contempla l'evolució que s'ha produït en tot aquest temps
Pisters durant una jornada.

Els pisters reclamen ajuts per al seu sector de treball

Pisters socorristes, en una actuació anterior.

Actualitzada 28/09/2020 a les 19:08
L'Associació de Pisters Socorristes d'Andorra (APSA) ha exposat a través d'un comunicat que considera necessari revisar la Llei relativa a les estacions d'esquí i instal·lacions de transport per cable, que no s'actualitza des del passat 19 de novembre del 2000. El sector remarca que el text "no contempla l’evolució tant significativa que s'ha produït a les estacions" durant aquest temps. "Creiem necessària la revisió per tal de poder definir i regular els diferents treballs i activitats específiques que es duen a terme en les estacions d’esquí actuals", ha defensat l'APSA. En aquest senit, ha posat en relleu que hi ha hagut un augment de quilòmetres de pistes esquiables, així com d'usuaris i activitats, i per tant la seva feina és cada vegada més exigent. "Si el país necessita tècnics a les estacions d’esquí creiem que el primer pas ha de ser reconèixer, reglar i formar aquests professionals", ha remarcat l'associació.

L'APSA espera constituir-se formalment com a associació en breus, després del retard burocràtic causat principalment per la Covid-19. De fet, es van iniciar els tràmits el desembre de l'any passat i després d'anar intercanviant informació regularment amb Govern i el departament d'Associacions, estan a l'espera de poder formalitzar la constitució "el més aviat possible". Davant d'aquest situació, des de l'APSA han recordat que el seu objectiu principal és professionalitzar l'ofici per tal que l'administració pertinent reguli la seva tasca i tenir garantit un reconeixament integral dels riscos laborals al quals estem exposats. 
Etiquetes
  • #2 SS
    (28/09/20 23:07)

    No entenc perquè l'administració andorrana posa tantes traves a aquesta associació

    Força pisters! s'ho mereixen

    Respondre
  • #1 Patrick
    (28/09/20 19:32)

    Completament d'acord amb aquests homes i dones que tenen una feina que no es reconeix prou tant per a la titulació que tenen com els riscos que agafen perquè podem esquiar en tota seguretat ja des de les nou del matí.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts