x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
temps

Primeres nevades a principi de la tardor

La cota va baixar ahir fins als 1.300 metres, deixant onze centímetres a Sorteny i un descens de les temperatures
Neu a Encamp i Canillo

Neu a Encamp i Canillo

Els paisatges de les parròquies altes comencen a emblanquir-se

Vista de Grau Roig, ahir a la tarda.

Primeres nevades a principi de la tardor

Vista de Grau Roig, ahir a la tarda.

Fernando Galindo
Actualitzada 26/09/2020 a les 07:23
Les primeres nevades es van veure ahir, tot just al començament de la tardor. Una previsió meteorològica poc habitual el mes de setembre però “no extraordinària”, segons van informar des del servei Meteorològic de Govern al Diari. Les precipitacions van baixar fins a cotes de 1.300 metres, per sota de la parròquia de Canillo, i van deixar 11 centímetres a Sorteny, a 2.270 metres d’altitud.

El servei va explicar que “la normalitat és que les primeres nevades arribessin d’aquí a uns quinze dies, a mitjan octubre, però no és la primera vegada que passa”. Tot i això, la previsió és que durant el cap de setmana la situació millori i des d’aquest matí hi haurà les primeres clarianes a la part central i sud del país. Pel que fa a la neu, la cota anirà pujant fins als 1.800 metres i a la nit es preveu una altra tanda de precipitacions més febles i per sobre dels 2.000 metres.

Quant al descens de les temperatures generalitzat, aquestes deixaran la capital amb un màxim de 13 graus i mínimes de sis graus durant tot el cap de setmana; nou graus a partir dels 1.500 metres i una màxima d’un grau al Pas de la Casa amb mínimes per sota dels zero graus.

Des del servei, a més a més, van informar de ratxes de vent provinents del nord-oest que tindran més afectacions a la part alta. Com a precaució, es deixa tot el Principat en alerta groga, tant per precipitacions de neu com per fort vent, almenys fins aquesta tarda.

De fet, des de Protecció Civil van demanar a la població a través de les xarxes socials que des d’ahir la tarda s’asseguressin els objectes dels balcons i que es retiressin els elements que poguessin caure. En aquest sentit, el director de Protecció Civil, Cristian Pons, va explicar que també s’ha informat la població “per si tenen previst algun desplaçament cap a aquestes zones més altes perquè tinguin el material del vehicle a punt”. Pons també va matisar que s’ha parlat amb el grup de transportistes i autobusos que van cap a França “perquè duguin els equipaments”.

Amb tot plegat, malgrat que la situació no suposi un problema per a la ciutadania en general i que de moment no s’hagin registrat incidències, s’ha decidit activar de manera preventiva els col·laboradors que formen part del pla de nevades per informar de la previsió meteorològica. “No hem activat res d’especial perquè no es preveuen afectacions a la carretera, però ens mantenim en contacte amb la policia i els bombers, tenint en compte que hi ha un avís groc”, va dir el director de Protecció Civil. I va afegir que també “s’ha parlat amb el COEX perquè estiguin previngudes les màquines llevaneu en cas de necessitat”.
Etiquetes
Relacionades
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts