Afers Exteriors

Espot aposta pel multilateralisme en la lluita contra la Covid-19

El cap de Govern creu que la crisi no ha de servir perquè hi hagi un retrocés en els drets de les persones.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha refermat l'aposta d'Andorra amb el "multilateralisme". Així ho ha manifestat en el discurs que ha ofert avui, davant la 75a Assemblea General de les Nacions, que s'està celebrant de manera telemàtica a causa de la Covid-19.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha refermat l’aposta d’Andorra amb el "multilateralisme". Així ho ha manifestat en el discurs que ha ofert avui, davant la 75aAssemblea General de les Nacions, que s’està celebrant de manera telemàtica a causa de la Covid-19.

Durant la seva intervenció, Espot ha destacat la importància d’anar més enllà de les relacions bilaterals "com a antídot contra la confrontació" i com una de les claus per tal de poder fer front a la pandèmia mundial causada pel Coronavirus.

Espot ha afirmat que Andorra no escatimarà esforços ni recursos per la reconstrucció després de la Covid-19, però ha recordat que aquesta caldrà que es faci de manera "sostenible" i tenint en compte la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit ha destacat que Andorra, des de la secretaria Pro tempore de la Cimera Iberoamericana, va impulsar la reunió de ministres de Medi Ambient i que la resolució conjunta que es va consensuar en la mateixa "permetrà construir una agenda mediambiental entre els 22 estats membres de la Conferència Iberoamericana".

Un altre dels punts que ha posat sobre la taula Espot, és les desigualtats que han aflorat arrant de la crisi i les restriccions que ha comportat i ha dit que “hem de posar els mitjans necessaris per evitar que el desordre global provocat per la COVID-19 serveixi per retrocedir en drets".

Finalment, el cap de Govern ha lloat la tasca del secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, i ha felicitat a Volkan Bozkir que ha estat nomenat president de l’Assemblea General.

tracking