Els investigadors no troben cap mòbil per a l'assassinat de Vila

Descartat un problema econòmic tot apunta a la salut mental del togolès

Porta pis de Vila assassinat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els investigadors no surten de la seva estupefacció davant el crim a la pleta de Vila. Aparentment no hi ha mòbil, o almenys no ha estat possible obtenir un motiu que pugui explicar el cruel assassinat de l’empresari francès Miche Douet, un home molt reservat, però, segons el seu cercle més íntim, “molt bona persona”. El mòbil econòmic està gairebé descartat, com també algun conflicte de caire laboral, ja que Waki Tcha-tokey –l’assassí confés– havia estat empleat a l’empresa d’informàtic del resident francès.

El fet que el jove togolès s’hagi negat a declarar davant la batlle i que estigui ingressat a l’hospital a causa dels greus trastorns mentals que pateix dificulta la investigació i no facilita aclarir què va incitar l’home de 31 anys a accedir al domicili familiar i matar a cops Douet. La hipòtesi més factible amb la qual es treballa és que simplement Tcha-tokey es va obsessionar amb algun problema fictici amb del seu expatró que el va portar a perdre el concepte de la realitat fins al punt de cometre l’assassinat.

Potser quan el resident togolès s’estabilitzi serà capaç de precisar què li va passar pel cap, però a hores d’ara tot són incògnites. L’empresari francès fins i tot s’havia interessat per la salut de Tcha-tokey i va intentar-lo ajudar, però aquest darrer mai va ser capaç de seguir un tractament complet. Finalment, la família de Douet es va sentit amenaçada i va fer una denúncia a la policia que va acabar a la Batllia, “però no se li va donar la urgència que requeria”, apunta del cercle proper a Douet, que considera que si s’hagués adoptat algun tipus de mesura ara mateix “potser Douet estaria viu”.

Lamentablement no es pot recular al passat. Tcha-tokey segueix ingressat a la segona planta de l’hospital, en una mena de cel·la habitació doble adaptada per a interns de la presó i on està permanentment custodiat per dos agents de la policia.

La batlle va decretar dimecres la presó provisional per un delicte major d’assassinat, però després de la revisió mèdica al centre penitenciari l’infermer va demanar el seu trasllat a l’hospital en considerar que no era convenient el seu ingrés fins que rebi un tractament que estabilitzi la seva salut mental. Tcha-tokey va amenaçar de suïcidar-se.

El seu destí, però, és la presó. El delicte està tipificat al Codi Penal amb fins a 25 anys de presó, tenint en compte que se li pot imputar l’agreujant d’acarnissament i premeditació.

Els investigadors no troben cap mòbil per a l'assassinat de Vila

tracking