x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Govern estudia l'entrada esglaonada a l'escola

Per tal de reduir les acumulacions d’alumnes que utilitzen els autobusos a primera hora
Alumnes de l'escola andorrana de batxillerat entrant al centre, ahir al matí.

El Govern avalua l'entrada esglaonada a l'escola

Alumnes de l'escola andorrana de batxillerat entrant al centre, ahir al matí.

Fernando Galindo
Alumnes de l'escola de batxillerat de la Margineda a les portes del centre.

El Govern avalua l'entrada esglaonada a l'escola

Alumnes de l'escola de batxillerat de la Margineda a les portes del centre.

Fernando Galindo
Actualitzada 26/09/2020 a les 06:32
El Govern està estudiant establir una entrada esglaonada a les escoles per tal d’alleugerir la pressió sobre els autobusos a primera hora del matí. Així ho va confirmar el ministre de la Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que va comentar que “la setmana passada vam començar a valorar fer una entrada esglaonada a les escoles. S’havia previst la sortida però no l’entrada. Aquesta podria ser una alternativa al reforç de les línies”.

Abans que es pugui determinar l’entrada esglaonada als centres escolars, ahir es va anunciar la posada en funcionament de nous busos per reforçar les línies, per part de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, en roda de premsa, que va explicar que “avui (per ahir) s’han reunit les empreses amb el ministeri d’Economia i a inici de la setmana vinent hi haurà una ampliació en els punts que han detectat que hi ha massificacions. Es reforçaran busos dotats per al transport escolar, bus lliure a les entrades i sortides de les escoles”. Un dels punts que més preocupen és al centre de batxillerat andorrà de la Margineda, on alguns dels alumnes, en el moment de sortir del centre, deixen de complir qualsevol tipus de mesura de seguretat, com ara el distanciament i no fumar.

Pel desdoblament, un dels problemes que fins ara havien impedit que es pogués fer un reforç en les línies d’autobús era la plataforma de control amb la qual havien de comptar els cotxes, i que tenia unes característiques específiques tal com marcava l’adjudicació del servei. “La concessió va comportar que els autobusos que exploten les línies regulars tinguessin una plataforma de control i només la porten determinats autobusos. Estem buscant una plataforma amb les compa­nyies que permeti reforçar i tenir aquest control de l’ús dels escolars”, va destacar el ministre Gallardo abans que se celebrés la reunió que va permetre desbloquejar aquesta situació i facilitar que hi hagués el reforç.

No obstant això, el titular de la cartera d’Economia també va comentar que “és possible que en moments puntuals encara es puguin produir aglomeracions. I entenc que la població està més sensibilitzada i que imatges que habitualment es donen amb la represa del curs escolar, com les aglomeracions, ara provoquen un altre efecte”.

Pel que fa a la sortida dels centres, Gallardo va comentar que s’havia dissenyat un sistema per als alumnes, a banda de la sortida esglaonada, “que en principi havia de facilitar la connexió amb les llançadores i els autobusos previstos, però els estudiants no ho van acabar d’aplicar” tal com s’havia planificat.

Bona predisposició
Les dues adjudicatàries van confirmar l’augment de vehicles a partir de dilluns. D’una banda, Bartumeu Gabriel (Autocars Nadal) va indicar que “a partir de dilluns ens reforçarem amb dos autobusos més als matins per anar a la Margineda”. Per la seva part, Gabriel Dallerès (Cooperativa Interurbana) va recordar que “la situació serà més densa al desembre i al gener, quan se sumin els treballadors, els esquiadors i els estudiants. Els marges de maniobra llavors seran més estrets”.
Veure’n més
23
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts