El comerç denuncia “competència deslleial” d'alguns fabricants de tabac

Calvo afirma que estan darrere de l’obertura de noves botigues per imposar preus a la baixa

El comerç denuncia “competència deslleial” d'alguns fabricants de tabacAlexandra Muratet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els comerciants de tabac alerten de l’obertura de nous comerços finançats per alguns fabricants, els quals no van voler identificar, destinats a competir amb preus a la baixa amb el sector de venedors que mantenen un posicionament diferent de la gestió del negoci. Així ho va afirmar el president de la Unió de Comerciants de Tabac (UCAT), Raül Calvo, qui va manifestar que “amb aquestes inversions estan fent competència deslleial, ja que estan aplicant polítiques de pressió als venedors que han estat tota la vida treballant per tirar el negoci endavant dignament”.

En aquest sentit, Calvo va explicar que amb l’aplicació de la Llei dels preus mínims de venda del tabac, “alguns fabricants estan fent una guerra bruta per dur els preus generals del producte als mínims que ells mateixos han proposat publicar al BOPA i que han estat acceptats per part de l’executiu”. Calvo va incidir que amb la fixació del preu els comerciants han perdut marge de benefici i si aquest es redueix encara més suposarà un perjudici en l’àmbit estatal, ja que “caurà la recaptació d’impostos i donarem una imatge negativa als països veïns en un moment delicat”. A més, va afegir que en el moment de la publicació de les tarifes diversos fabricants van incrementar els preus i van reduir l’aplicació de descomptes en el procés de compra.

El president també va remarcar que el comerç del tabac a Andorra es regula a través del lliure mercat, el qual està obert a tot­hom i garanteix la lliure competència per llei dins els límits que l’especifiquen com una mercaderia sensible. “Entre els comerciants no tenim cap mena de pacte per fixar el preu, la llei té com a objectiu establir un llindar que no lesioni una activitat econòmica històrica que de forma directa o indirecta dona feina i ingressos als milers de treballadors del sector”, va assenyalar.

Tanmateix, va matisar que amb la majoria de distribuïdors i fabricants “vam poder arribar a acords que ens permeten una millor gestió dels nostres negocis, amb uns marges dignes i mantenint preus de venda al públic atractius”. I va indicar que abans de la publicació de la llei alguns comerciants “ja tenien clar que, tenint en compte la competitivitat necessària per ser atractius, aplicarien preus de venda al públic per garantir l’estabilitat dels seus comptes de resultats”.

Per cloure, el president de l’UCAT va posar en relleu que “no hem d’oblidar que el comerç del tabac al país és dels andorrans i que està regulat i protegit per les lleis que emanen del nostre parlament i no de cap multinacional, com alguns fabricants del sector relacionats amb grans empreses ens volen fer creure augmentant el seu benefici en perjudici del de la resta d’establiments”.

tracking