justícia

Recurs per reduir la pena a un traficant per manca de proves

El lletrat demana minvar la condemna de quatre anys a set mesos de presó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa d’un condemnat per traficar amb marihuana i haixix a l’illa de Sardenya, a Itàlia, va presentar ahir un recurs d’apel·lació al Tribunal Superior contra la sentència dictada per Corts el mes de juny passat. El lletrat va sol·licitar una reducció de la pena de quatre anys de presó, dos dels quals ferms, imposada pels magistrats al·legant una manca de proves directes i fonamentades que inculpessin el seu client.

L’advocat va posar en relleu que les evidències presentades pel tribunal no es poden provar, ja que la policia no va trobar la droga en cap moment, no té antecedents per tràfic o consum d’estupefaents a Andorra fins al moment, no s’han trobat comunicacions il·lícites que evidenciïn el mercadeig de cànnabis i que els documents on figuren els comptes del processat i que el tribunal considera una prova decisiva no ho és perquè són relatius al negoci familiar i no tenen relació amb el tràfic de drogues.

La representació lletrada també va assenyalar que l’acusat pateix depressió severa pels set mesos que va estar ingressat a la Comella en règim de presó preventiva i que des dels fets, que van tenir lloc el 2011, el processat ha portat una vida exemplar. Per tot el que s’ha exposat, l’advocat sol·licita la reducció de la condemna a set mesos de presó ferms, els quals ja va complir i va destacar que el fet de tornar a entrar a presó podria agreujar severament la seva malaltia. En aquest sentit, l’acusat va indicar que el procés judicial “ha estat un calvari, m’està costant una depressió i jo soc conscient que si he fet una cosa malament, l’he de reconèixer i pagar la pena, però en aquest cas jo no he fet res”.

Per la seva banda, el ministeri fiscal va exposar que al processat se li van trobar vuit targetes de telèfon que encriptava la informació, té antecedents per tràfic a Espanya i la seva trajectòria com a contrabandista de tabac el fa coneixedor del sistema de doble fons que es va trobar al vehicle que estava al seu nom. Per aquests motius, la fiscalia demana que el Superior ratifiqui la sentència dictada per Corts.

PETICIÓ PER ABAIXAR LA CONDEMNA

L’advocat d’una dona condemnada per un delicte d’apropiació indeguda i administració deslleial va presentar un recurs al Superior contra la sentència de Corts per absoldre-la del segon delicte i rebaixar-li la pena dictada de 15 mesos de presó condicional a un any. El lletrat va argumentar que l’acusada mai va cometre administració deslleial perquè no tenia accés als comptes i no podia fer transferències. Tanmateix, va acceptar el delicte d’apropiació indeguda en sostreure més de 6.000 euros dels comptes d’una comunitat de veïns situada al Tarter.

tracking