x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
fauna

La federació condemna l'abandó dels isards

L'entitat replica, però, que "no es tracta d'un acte malèvol"
Un dels isards morts i abandonats a la muntanya.

La Federació de Caça condemna l'abandó dels sis isards morts

Un dels isards morts i abandonats a la muntanya.

Fernando Galindo
Actualitzada 25/09/2020 a les 09:28
La Federació de Caça i Pesca va condemnar els fets ocorreguts en relació als sis isards morts i abandonats a l’Aldosa, però en un comunicat van afirmar que “no es tracta d’un acte malèvol”. Malgrat això, des de l’ens federatiu van lamentar el succeït ja que suposa una mala praxi.
No obstant això, van indicar que les peces havien estat “legalment caçades” i que s’havien seguit tots els protocols establerts en base a la normativa vigent. En el mateix comunicat es va afegir que “les banyes de les peces retornades al medi no han estat sostretes i ja es trobaven en aquest estat en el moment del control administratiu”. En relació al fet que els isards morts havien estat abandonats al medi natural, la Federació de Caça i Pesca va puntualitzar que, tenint com a base la normativa vigent, “les peces es poden retornar” per tal que serveixin com a aliment dels animals rapinyaires que hi ha a la zona, com per exemple el trencalòs, del qual van destacar que “es troba en perill d’extinció”.


La Federació va lamentar, però, que el retorn de les peces al medi natural no s’hagués fet tal com marquen els protocols i amb l’autorització pertinent, és a dir amb l’autorització del ministeri de Medi Ambient i seguint els criteris marcats pel cos de banders. Finalment, des de l’ens federatiu van fer sentir el seu malestar per aquest acte i “per les imatges que la situació ha generat”.


Fonts properes al ministeri de Medi Ambient van confirmar la versió indicada per part de la Federació de Caça, després de la reunió que va mantenir ahir la ministra Sílvia Calvó amb Cabanes i van confirmar l’obertura d’un expedient administratiu.
Etiquetes
Veure’n més
22
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts