Cultura

Espanya vol recuperar el 'Mata Mua'

El ministre de cultura del país veí s'ha reunit amb Carmen Thyssen per arribar a un acord perquè retorni els quadres que va retirar del museu de Madrid al març

El 'Mata Mua' s'exhibirà a partir de dimarts al Thyssen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de cultura espanyol, José Manuel RodríguezUribes, farà "totallò assumiblei raonable" per arribar a un acord ambCarmenCervera per tal que les obres que la baronessa va retirar del museu Thyssen-Bornemisza de Madrid al març, entre ells el quadre de Paul Gauguin 'MataMua', tornin a la capital espanyola. El ministre i la baronessa es van reunir fa uns dies per tractar aquesta qüestió, segons ha explicat Uribes en una entrevista a Radio Nacional, on van acordar ampliar el període de la negociació, que acabava el 30 de setembre, fins al 31 de desembre d'aquest any. L'ampliació d'aquestes negociacions és, segonsUribes, "un pas prudent tenint en compte el context actual".

El ministre ha destacat que perquè l'acord tingui sentit el 'MataMua' també ha de tornar a Madrid i ha descartat que labaronessaestigui utilitzant el quadre per a fer negocis al seu favor. L'acord, segons el titular de cultura espanyol, depèn "de les exigències econòmiques" que plantegin Carmen Thyssen i el seu fill, Borja. Uribes també ha explicat que la reunió "havia anat molt bé" i que el museu no estàafectatper les negociacions, ja que la col·lecció està integrada fonamentalment per quadres que el govern va comprar al baróHeinrichThyssen durant els anys noranta.

tracking