Reforç del bus lliure i 13 classes aïllades

El ministre de Salut ha anunciat que es farà arribar una enquesta a docents i alumnes per tenir més informació de la malaltia

Transport escolar i del bus lliureArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, EsterVilarrubla, ha detallat aquest migdia que actualment hi ha 21 classes amb algun tipus d'aïllament, de les quals 13 estan confinades completament, 7 tenen algun alumne aïllat i una que està amb vigilància passiva, que tot i que no està confinada, se li està fent un seguiment.Vilarrublaha detallat que ara un 2,28% de les aules es troben en aïllament i que cada dia "els confinaments són menors". La ministra ha recordat que els centres escolars estan fent molts esforços, però que un dels moments més complicats són les entrades i sortides dels alumnes. Així mateix, s'intensificaran les patrulles, sobretot a segona ensenyança i batxillerat, per conscienciar als joves i evitar que tots es concentrin en un mateix punt.Aquesta aglomeració es nota també en el bus lliure i per això les empreses que gestionen el servei s'han reunit amb el Govern i han acordat que a partir de la setmana que ve s'ampliarà el servei en els punts on s'ha detectat més massificacions per tal que no hi hagi tants alumnes esperant-lo.

Enquestes per conèixer la malaltia

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la titular d'Educació han agraït la col·laboració dels docents i els alumnes en el cribratge massiu de la Covid a les escoles, que s'ha tancat amb una participació superior al 91%. Martínez Benazet ha detallat que "quatre o cinc" alumnes que es van sotmetre al cribratge escolar, tot i tenir anticossos, han tornat a contraure la malaltia d'una manera que, segons molts viròlegs, és més lleu o asimptomàtica. El ministre ha ressaltat que el proper pas és fer arribar una enquesta voluntària a les persones de la comunitat educativa que hagin participat en el cribratge on hi haurà preguntes bàsiques relacionades amb antecedents o possibles situacions que hagin pogut portar al contagi. L'objectiu és que l'equip científic pugui extreure més conclusions sobre la Covid i millorar de forma continuada els sistemes de prevenció que permetin tenir uns centres més segurs, fet pel qual el ministre ha demanat la màxima col·laboració de totes aquelles persones que la rebin. En aquest sentit, les dades personals seran confidencials i només s'utilitzaran per a la recerca epidemiològica.“L’enquesta és de cabdal importància per tenir més coneixement sobre el comportament del virus i demanem que contestin la major part de persones possibles”, ha apuntat el responsable de Salut.

tracking