Debat d'orientació política

Parc tecnològic a la plaça de The Cloud

El Govern manté l’aposta pel multifuncional i posarà en marxa un laboratori epidemiològic

Parc tecnològic a la plaça de The CloudFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El detall de les inversions que va exposar el cap de Govern, Xavier Espot, durant el discurs en el debat d’orientació política d’ahir va establir la creació d’un parc tecnològic com una de les grans prioritats del país, que s’ubicarà “a l’espai que ocupava l’antiga seu d’Andorra Telecom”.

La creació del parc tecnològic, però, no va en detriment de la Zona Franca, ans al contrari, ja que segons el cap de Govern aquestes dues infraestructures han de ser complementàries i han de servir per atreure “noves activitats econòmiques d’alt valor afegit”. Sobre la Zona Franca, Espot va afegir que els ministeris de Finances i Economia estaven treballant “de manera coordinada per identificar els diferents models”. Aquesta, però, no és l’única gran inversió que s’espera per a la resta de la legislatura, ja que tal com va explicar el cap de Govern, l’executiu manté la seva aposta per portar endavant el recinte multifuncional, que ha de servir per poder organitzar grans esdeveniments al país.

La situació provocada per la pandèmia no només va obligar l’executiu a replantejar i ajornar algunes inversions, sinó que en va impulsar una que no estava a l’inici de legislatura entre les prioritats: la creació d’un laboratori nacional d’epidemiologia. Sobre aquest, Espot va destacar que servirà per “disposar d’una major capacitat diagnòstica i que, a la vegada, afavoreixi la recerca en aquest àmbit”. Finalment, pel que fa a l’obra pública, després d’anunciar l’ajornament dels vials de la Massana i Sant Julià o del Museu Nacional, el cap de Govern va confirmar que principalment es portarien a terme tasques de manteniment a les carreteres del país.

Manca de transparència al siad

En acabar el discurs del cap de Govern, Acció Feminista va denunciar falta de transparència entorn al servei integral d’atenció a les dones i la manca de polítiques d’igualtat en l’Horitzó 23.

LES CLAUS

5. Espot minimitza el problema a la justícia El líder de l’executiu va minimitzar l’actual problema a la Justícia afirmant que “la situació d’endarreriment i de relatiu col·lapse es viu a la secció d’instrucció i no pas de forma generalitzada a la Batllia”. 6. Vols regulars des de la seu cap a Madrid i París El cap de Govern va destacar que hi ha diverses companyies interessades a poder operar una connexió directa i de manera regular des de la Seu amb París i Madrid. També va fixar prioritària la construcció de l’heliport. 7. La connexió en tren transpirinenca, per més endavant Una de les inversions a futur que va posar sobre la taula el cap de Govern va ser la connexió transpirinenca en ferrocarril, que si es porta a terme serà a través del Banc Europeu d’Inversions. 8. La pandèmia ha endarrerit l’acord d’associació Les conseqüències de la pandèmia s’han deixat sentir més enllà de situacions sanitàries i Espot va admetre que aquest era un dels motius del retard en la negociació de l’acord d’associació amb la UE. 9. Sense data per a l’augment de les pensions Entre les mesures que va anunciar per a la resta de la legislatura, el cap de Govern va destacar que es volen augmentar les pensions més baixes, però no va fixar una data per realitzar aquests increments.

tracking