x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Fauna

Identificada la colla que va caçar els sis isards

Calvó convoca avui Cabanes i el ministeri sancionarà els responsables de l’abocament de residus a la muntanya
Un dels exemplars trobats morts i sense banyes a l'Aldosa.

Els banders investiguen la mort de sis isards trobats sense banyes

Un dels exemplars trobats morts i sense banyes a l'Aldosa.

Un dels exemplars d'isard trobats morts i abandonats a l'Aldosa.

Identificada la colla que va caçar els sis isards

Un dels exemplars d'isard trobats morts i abandonats a l'Aldosa.

DIARI D'ANDORRA
Actualitzada 24/09/2020 a les 13:36
El cos de banders va identificar ahir la colla massanenca que va abatre sis isards i els va deixar abandonats enmig del bosc amb les banyes tallades. En aquest sentit, segons ha pogut saber el Diari, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha convocat avui el president de la Federació de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, per notificar-li que obriran un expedient sancionador a la colla responsable de no haver recollit el cadàver dels animals, una infracció recollida a la Llei de residus.

“Deixar abandonats els animals morts és una pràctica que es pot fer per als rapinyaires que habiten a la muntanya si hi ha prèviament una corresponent autorització de Medi Ambient, i en aquest cas no existia”, va sentenciar el director dels banders, Ferran Teixidó. Sobre aquesta qüestió, Teixidó va confirmar al Diari que els sis exemplars capturats formen part dels 150 isards que es van abatre durant la Setmana de caça –ja que encara hi havia rastres de les anelles en l’animal– i que per tant no existeix “cap infracció de la Llei de caça”.

Amb relació a la sostracció de les banyes –l’element que serveix de control i mesura per als banders–, Teixidó va afirmar que “encara no podem confirmar ni descartar que hagi sigut un acte malèvol”, ja que va assegurar que de vegades aquestes poden caure un cop l’animal és capturat.

Per la seva banda, el president d’Apapma, Carles Iriarte, va expressar la seva “incomprensió” davant aquest acte. “La caça esportiva que no aprofita la peça caçada és inconcebible. Ho trobem innecessari i irresponsable”, va declarar Iriarte. “Si únicament els han matat per tenir les banyes és igual de greu que els rinoceronts que maten per agafar les banyes”, va considerar el president de l’associació ecologista. “Certament hi ha bons caçadors però també hi ha mals caçadors que aprofiten aquesta gran aglomeració a la muntanya per fer actes furtius”, va exclamar. Sobre aquesta qüestió, va reiterar la posició en contra de la caça esportiva. “No trobem la lògica a anar a caçar un ésser viu i esquarterar-lo per penjar-lo a les parets o a la xemeneia”, va dir Iriarte, qui va reivindicar un pla de caça per efectuar correctament el control cinegètic.

En darrer lloc, el president de la Federació de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, va declinar realitzar declaracions sobre aquest afer fins que avui se celebri la junta de l’associació i puguin consensuar una posició al respecte.
Etiquetes
Veure’n més
60
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts