Finances

Recurs de Miquel, De Rosselló i BPA contra la sanció de l'AFA

L'Autoritat Financera va inhabilitar els ex-càrrecs de BPA i els va imposar diverses multes

Inhabilitats per a tota la vida els germans Cierco i MiquelARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Pau Miquel ha presentat un recurs contra l'expedient de l'Autoritat Financera Andorrana (AFA), que el mes passat va inhabilitar de per vida l'ex-càrrec de BPA a treballar en l'administració o en la direcció general al sistema financer del país. L'entitat va imposar el càstig per les irregularitats que considera que va cometre com a responsable de BPA, entitat que va ser intervinguda per l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) el març del 2015 després de la nota de la FinCEN dels Estats Units, en què alertava de presumptes actuacions de blanqueig de capital en el si del banc propietat dels germans Higini i Ramon Cierco. Precisament els Cierco també van ser inhabilitats, però en el seu cas de moment no han presentat el recurs. L’AFA també els va sancionar per incomplir la normativa del sistema financer andorrà i a la inhabilitació per a tota la vida hi va afegir una multa de 224.000 euros a cadascun dels implicats.

Els germans Cierco i Miquel, segons l’AFA, van cometre dues infraccions tipificades com a molt greus a la Llei de regulació del règim disciplinari del sistema financer, per les quals els imposa la inhabilitació definitiva per exercir càrrecs i una multa de 75.000 euros per cadascuna. També els sanciona per cometre dues infraccions greus contra la mateixa normativa que comporten dues multes de 37.000 euros per a cadascun.

També BPA com a entitat ha presentat un recurs per la decisió de l'Autoritat Financera, que va dictardues sancions de comminació i multa de 900.000 euros per a l’entitat pels mateixos incompliments qualificats com a molt greus de la legislació disciplinària del sistema financer, i de dues amonestacions i multes de 450.000 euros per infraccions greus a la mateixa normativa.

Per la seva part, l’ex-director financer de BPA, Santiago de Rosselló també ha presentat un recurs contra la ressolució de l'AFA, que el va inhabilitar per un període de vint anys, així com dues multes de 60.000 euros i dues més de 30.000 eurosper incompliments tipificats com a greus. L'altre ex-càrrec de BPA que ha presentat un recurs contra l'expedient de l'AFA és el membre del consell d'administració, Bonaventura Riberaygua, que va ser sancionat amb una multa de 40.000 euros i deu anys de suspensió per exercir al sistema financer.

tracking