L'empresari mort va mediar amb l'entorn del detingut abans de denunciar-lo

Douet hi va contactar abans d’anar a la policia a denunciar qui finalment el va assassinar dilluns passat a Vila

L'empresari mort va mediar amb l'entorn del detingut abans de denunciar-loFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Michel Douet, l’empresari de 56 anys assassinat la matinada de dilluns al seu domicili de Vila, va intentar mediar amb l’entorn del presumpte autor dels fets després que el jove l’amenacés diversos cops. Ho va fer sense èxit, fet que va comportar que acabés denunciant Waki Tcha-tokey, l’autor confés del crim, davant la policia. L’intent de mediació es va produir perquè el presumpte assassí s’havia presentat diverses vegades a la casa i a la seu de l’empresa de la víctima. L’acció de mediació no va funcionar i va ser en aquell moment quan va denunciar a la policia les amenaces.

El jove, originari de Togo i de 31 anys, havia treballat durant un temps a l’empresa d’informàtica MDPI Consulting, propietat de la víctima. Tcha-tokey havia arribat a l’empresa de Douet a través del servei d’Ocupació. Després que se li acabés el període de prova, l’empresari va decidir prescindir dels seus serveis com a informàtic. I seria a partir d’aquests fets quan haurien començat les amenaces a l’ara difunt.

L’empresa que dirigia Douet estava establerta al carrer de les Boigues, prop del despatx de policia. La víctima feia anys que tenia negocis al Principat. Un d’ells era una altra empresa dedicada a la informàtica sota el nom Michel Douet Solucions Prestacions Informàtiques SL. El finat va acabar presentant una demanda contra el prestanoms que va utilitzar per obrir-la amb l’objectiu de dissoldre l’empresa. Douet també havia estat soci d’una empresa anomenada Internacional Gemmes SL dedicada a la importació i exportació, venda a l’engròs i al detall de joies i productes de bijuteria, així com la reparació, modificació i fabricació d’aquestes i de tots els seus complements.

Dues empreses que han sortit sovint al BOPA per reclamacions relacionades amb impagaments, així com el nom d’alguns dels socis que en el seu dia les van posar en marxa conjuntament amb l’home assassinat a Encamp.

EL BATLLE ÉS DE LA SECCIÓ CIVIL

La manca actual de jutges instructors que viu la Batllia ha comportat que el cas estigui en mans d’una batlle de la secció civil que era la que estava de guàrdia la nit dels fets. L’autor confés del crim, Waki Tcha-tokey encara estava, al tancament d’aquesta edició, a les dependències policíaques a l’espera de ser posat a disposició de la justícia. El jove va ser detingut a les vuit del matí de dilluns, fet que comporta que pugui estar en dependències policials fins aproximadament les vuit del matí d’avui. Un cop en disposició judicial, la batlle haurà de decidir si dicta l’ingrés a la presó.

tracking