x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Finances

L'AREB traspassa 82 milions d'euros de BPA a Vallbanc

La revisió de l’agència permet desbloquejar 27 comptes de l’antiga entitat bancària

La façana de Vall Banc a Escaldes-Engordany.

Vall Banc compra Argenta per entrar al mercat espanyol

La façana de Vall Banc a Escaldes-Engordany.

Actualitzada 23/09/2020 a les 12:18

El Consell d’Administració de l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) ha acordat el traspàs d’actius per valor de 82 milions d’euros des de Banca Privada d’Andorra a Vallabanc. La resolució ha estat publicada en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra d’aquest dimecres. Aquest traspàs, que afecta un total de 27 comptes de 32 titulars, permetrà als clients recuperar les seves posicions i que puguin accedir als seus actius quan l’operativa ho permeti.


Els titulars dels comptes han estat catalogats com a “nous clients traspassables” en el procés de revisió contínua que realitza l’AREB. Es tracta d’una anàlisi “minuciosa”, tal i com la descriu la mateixa AREB, per garantir que només es trasmet a Vallbanc l’activitat bancària dels clients lícits de BPA.

L’AREB encara amb aquesta resolució la recta final dels desbloqueig d’actius arran de la intervenció de BPA, el març del 2015. La creació del banc pont el 2016 va permetre iniciar el traspàs progressiu a través de nou resolucions de l’agència de resolució.

Un dels traspassos més importants es va produir el novembre de del 2019 amb la devolució dles fons de renda variable de l’antiga BPA, custodiats per Credit Suisse, i que va suposat el retorn de 541 milions cap a BPA i 88 milions, els titulars dels quals no van poder demostrar el seu origen, que van passar a l’AREB.

Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts