x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cinegètica

Els banders investiguen la mort de sis isards trobats sense banyes a l'Aldosa

Un home que passejava per la zona va alertar ahir el cos de la presència dels animals
Un dels exemplars d'isard trobats morts i abandonats a l'Aldosa.

Els banders investiguen la mort de sis isards trobats sense banyes

Un dels exemplars d'isard trobats morts i abandonats a l'Aldosa.

Un dels exemplars trobats morts i sense banyes a l'Aldosa.

Els banders investiguen la mort de sis isards trobats sense banyes

Un dels exemplars trobats morts i sense banyes a l'Aldosa.

Actualitzada 23/09/2020 a les 09:12
Els banders han obert una investigació després que ahir un home que estava passejant el seu gos trobés sis isards morts a l’Aldosa. El veí massanenc va alertar el cos de la presència dels animals, que havien estat abandonats enmig del bosc amb les banyes tallades. La investigació haurà de determinar si els isards formaven part dels 150 registrats per a la Setmana de la caça. Si aquest fos el cas, estaríem davant d’un acte poc ètic tenint en compte que els autors van matar els animals per després desfer-se’n. Si pel contrari es tracta d’exemplars no controlats, els fets són constituents d’un delicte.

Segons ha pogut saber el Diari, els caçadors que haurien matat els animals els van deixar tirats al mig del bosc per desfer-se’n i els van tallar les banyes per dificultar que es pugui saber quins han estat els autors dels fets. Els banders mesuren les banyes dels bòvids un cop han estat caçats per identificar quina colla ha matat cada exemplar. El fet que els hagin tallat les banyes, doncs, podria significar que es tracta d’isards controlats i que els caçadors ho van fer perquè no els relacionessin amb l’acte poc ètic. O bé que els van caçar de manera furtiva i s’està utilitzant una estratègia de distracció per entorpir la investigació que ha de realitzar el cos de banders.

Dos incidents en la setmana
La Setmana de la caça va finalitzar diumenge i, segons el balanç de Govern, fins ara només s’havien registrat dos incidents. En concret, els banders van controlar dos caçadors amb dos bòvids sense anellar en dues intervencions a principi de setmana en dos punts diferents del Principat, al nord i al sud del país. Els agents de Medi Ambient van retirar l’arma i requisar l’animal als dos infractors per l’incompliment de la Llei de caça i ja estan en marxa els expedients administratius per als dos denunciats, que com a mínim perdran la llicència de caça durant tres anys i s’hauran de tornar a presentar a l’examen per tornar-la a tenir.

A la Setmana de l’isard han participat 576 caçadors distribuïts en 50 colles amb 181 anelles.
Etiquetes
Veure’n més
58
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts