TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Prop de 230 persones reben la prestació de l'atur

El Servei d'Ocupació té 770 llocs de treball, 77 més que a finals de juliol

Ocupació registra una xifra rècord de 1.251 aturats durant el mes d'abrilFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 236 persones perceben la prestació de l'atur segons les dades recollides a finals d'agost. Així ho ha fet saber elministrePortaveu, Eric Jover, qui ha especificat que d'aquestes 186 persones són beneficiàries de prestacions econòmiques ocasionals arran de la pandèmia, un 27,1% menys que al juliol, mentre que la resta, unes 50, reben l'ajuda per desocupació involuntària que ja existia abans de la Covid-19. El Servei d'Ocupació (SOA) ha ofert fins afinalsd'agost 770 llocs de treball. Aquesta xifra equival a una variació mensual positiva de l'11,1%en relació aljuliol, quan se'n van oferir 693, mentre que el nombre d'aturats apuntats alSOA, com ja va avançar el ministre a principi de setembre, és de 914, una davallada del 13,9% en comparació al juliol, quan eren 1.061 persones. Jover ha destacat els programes de foment de contractació que l'executiu ha posat en marxa des de l'inici de la pandèmia amb l'objectiu de "mantenir el màxim nivell d'ocupació al país, fins i tot en temporada baixa".

El Govern ha iniciat els primers treballs per a presentar Andorra com a reserva mundial de la biosfera de la UNESCO. ElministrePortaveu, Eric Jover, ha explicat que l'executiu començarà a realitzar els primers dossiers per difondre tots els elements naturals i culturals que el territori té, que ha titllat de "molt rics, diversos i de qualitat". Així mateix, ha explicat que Andorra seria el primer país del món en ser reserva de la biosfera i que seria una eina de màrqueting molt important per al país per atraure més turisme i donar aconèixertots els paisatges. La ministra SílviaRivaja havia exposat a la UNESCO el passat novembre la voluntat de presentar el conjunt del país i els treballs que s'estan fent per recuperar l'antic coneixement de la producció agrícola local, amb iniciatives i tallers per a la recuperació de la pedra seca.

Eric Jover també ha especificat que el consell de ministres ha aprovat que les famílies monoparentals siguin considerades com a famílies nombroses i puguin acollir-se a les ajudes que aquestes tenen. La nova reglamentació entrarà una vegada es publiqui al ButlletíOficialdel Principat d'Andorra (BOPA). Pel que fa a Educació, el consell de ministres ha aprovat modificacions en les condicions per als candidats lliures que es presenten per obtenir la titulació de segona ensenyança. Així doncs, es podran convalidar assignatures que s'hagin cursatfinscinc anys abans amb l'objectiu de facilitar l'obtenció d'aquesta titulaciói donar-los més possibilitats tant en l'àmbitacadèmiccom en el laboral. Pel que fa a Medi Ambient, els ministres han afirmat l'anul·lació dels actes de la fira del bestiar, previstos per a l'octubre, i la licitació de la gestió del refugi guardat de l'Illa, que serà per a un període de5anysprorrogablesfins a un màxim de 15.

tracking