El Govern simplifica la tramitació per declarar l'IGI a la duana

L'executiu incrementarà els controls a partir de les pròximes setmanes per vigilar que els residents amb compres a l'exterior fan el procés obligatori

El comerç reclama que les compres amb 'tax free' paguin IGIArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern simplificarà la tramitació de la declaració de l'IGIque han de fer els viatgers amb compres d'ús personal fetes a fora del Principat per tal que sigui de manera "gairebé automàtica". Així ho ha fet saber el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, qui ha detallat que els residents s'hauran d'aturar a la duana andorrana, presentar la factura corresponent o document que permeti la identificació de la mercaderia, l'expedidor, la quantitat i el valor, i fer un procés de "no més de dos minuts" que generarà la declaració. Aquest sistema només l'hauran de realitzar els residents que han de declarar l'IGIa Andorra quan el producte adquirit supera els 300 euros i aquells que han fet alguna compra superior als 900 euros independentment de si s'ha deduït l'IVA o no. Així mateix, els agents duaners rebran instruccions internes i formacions per tal d'ajudar a aquestes persones a fer el procés i oferiran una atenció les 24 hores,tots els diesde la setmana.

Jover ha explicat que els controls a la duana andorrana per assegurar que els residents compleixen amb les seves obligacions s'intensificaran a partir de lespròximes setmanesi tots aquells residents que siguin enxampats sense haver fet la declaració seran sancionats, com ja es fa actualment, amb la diferència que aquesta vegada el nombre de controls de les inspeccions seran superiors.

tracking