Pandèmia mundial

Bars i restaurants entenen les restriccions

El sector dels bars i la restauració acull amb resignació les noves mesures que va decretar el Govern i que ahir ja van entrar en vigor

Bars i restaurants entenen les restriccionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desinformació i comprensió. Així es resumiria el sentiment del sector de l’hostaleria davant les noves mesures per lluitar contra la Covid-19 que ahir es van posar en marxa, després que el cap de Govern, Xavier Espot, les anunciés dilluns al vespre. En aquest sentit, el propietari del restaurant de L’Aigüeta, Joel Lima, va comentar que “hem hagut de trucar al Govern avui (per ahir) al matí, perquè hi havia situacions que no les teníem clares. La gent no té clar què ha de fer”.

Per la seva part, el director de L’Orri, Víctor Martín, va comentar que “me les he trobat de cop, però no em semblen males mesures. Nosaltres, per exemple, no havíem tornat a posar en funcionament poder consumir a la barra i alguna d’aquestes potser s’hauria d’haver implementat abans”. Martín va afegir que “perdem capacitat i perdem diners, però és el que hi ha. Hem de fer complir les normes perquè ens hi juguem molt”. En una línia similar es va manifestar el copropietari del restaurant Kokosnot, Pedro Pérez, que va afirmar que “el Govern pren decisions i no sabem com anirà. Però almenys intenten fer alguna cosa; a dia passat és molt fàcil opinar de tot”.

En general, les mesures van estar ben acollides. La responsable de L’Espiga d’Or, Jennifer Alejo, va comentar que “penso que estan bé; hi havia hagut un relaxament les darreres setmanes”. En una línia similar es va manifestar Jordi Sans, del restaurant 120, que va comentar que “és molt important que es facin complir les mesures, encara que, a vegades, hi ha gent que no ho volen entendre”. Cassio Gallego, de la Cafeteria Marticella, també va mostrar comprensió per les mesures i va comentar que “encara estem una mica perduts amb les noves mesures. Falta informació”. Finalment, Hernán González, responsable d’Iqos Lounge, va dir que “veiem una mica de por entre la gent, que no sap què fer”.

Decisió inesperada

“És una decisió complicada. Entenem que primer és la salut però ha sigut una decisió inesperada per a nosaltres”, va afirmar el director de la UHA, Jordi Pujol, que va afegir que “el sector de la restauració està com està i ja venim de mesos tancats i ha sigut molt dur. Aquestes mesures són un cop més, un fre total”.

Entre els clients dels establiments, certa resignació i sobretot acceptació de les mesures. Aquest és el cas de Jacint Risco, que va anar a fer una consumició amb un amic i la seva dona, i van haver d’asseure’s en taules separades, i va afirmar que “són mesures que s’han pres i s’han de complir. Hem de fer confiança i col·laborar-hi tots”. Per la seva part, Luis Soler va comentar que “són adequades i es van prenent en funció de les necessitats del moment”. “Suposo que era el que s’havia de fer des del Govern, però em sembla incongruent i ja veurem si tindran èxit”, va afirmar Tània Costa. En una línia similar es va manifestar Pablo Herrera, que va dir que “personalment em semblen excessives, però el més important és la salut. Estem en un moment que és molt delicat i sensible i per no tornar-nos a confinar hem de prendre mesures”. Però va comentar que “no m’agrada això de no poder trobar-me amb els amics per prendre alguna cosa, és una pèrdua de llibertat”. Finalment, Alan Gómez no va dubtar de titllar-les mesures de “vergonya”.

ELS PROTOCOLS DE LES ACTIVITATS DIRIGIDES, PENDENTS DE SALUT

El ministeri de Salut va informar els gimnasos que els protocols de les activitats dirigides que siguin aprovats podran recuperar les classes. Així ho va explicar el president de Caldea, Miguel Pedregal, qui va indicar que des del termolúdic “revisarem tots els protocols que teníem a les activitats dirigides per fer-los més segurs i els presentarem al ministeri perquè els avaluïn i puguem recuperar les classes com més aviat millor”. Pedregal va manifestar que la restricció de les activitats col·lectives “és un inconvenient important, ja que una gran part dels nostres socis utilitza aquest servei i no els entrenaments individuals”. Tanmateix, el president va exposar que “també entenem les noves mesures per una qüestió de prudència i per prevenir que el virus s’estengui, per això les vam aplicar immediatament”.

tracking