TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Societat

Acció Feminista denuncia "manca de transparència" en el Servei d'atenció a la dona

L'associació considera que les polítiques d'igualtat del Govern són "escasses i tèbies" i que no hi ha cap acció concreta en el pla Hortizó 2023

Acció Feminista vol una reforma laboral per evitar la bretxa salarial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acció Feminista ha denunciat a través d'un comunicat que el Servei Integral d'Atenció a la Dona (SIAD) té una "absoluta manca de transparència amb les dades". L'associació assegura queavui diaencara no han rebut el nombre de dones que han utilitzat aquest servei, quins problemes van tenir durant el confinament i el tancament de fronteres ni com es van solucionar, entre d'altres. Així mateix, han lamentat que el Govern creï serveis i càrrecs "buits de continguts" i que no hi hagi cap acció prevista per donar-lo a conèixer a la població.

L'associació afirma que, després d'escoltar el discurs del cap de Govern durant el debat d'orientació política, el Govern tampoc ha previst més recursos humans per a l'Àrea d'atenció a les víctimes de violència de gènere, tot i l'augment de casos que hi va haver durant el confinament. L'associació reclama que el PlaHortizó23 no inclou "ni una acció concreta" pel que fa a la lluita per assolir la igualtat de gènere i que l'executiu pretén "adaptar els recursos existents". Així mateix, apunta que tampoc es preveuen eines per evitar les desigualtats "en tots els àmbits de l'Administració", i posa com a exemple que la policia no compta amb especialistes en temes de violència de gènere ni amb una unitat específica que puguin seguir els casos. Així mateix, l'associació reclama més experts iespecialistesalSAASi partides pressupostàries i accions per implantar a les escoles a través del departament d'Educació.

El discurs del cap de Govern però ha fet referència a la Llei per a la igualtat efectiva entre dones i homes que, segons Acció Feminista, és laúnicareferència que apareix en el document d'Horitzó 23. L'associació assegura que tenen "l'esperança" de veure aprovada lalleidurant aquest any, però que preveuen que no es presenti a tràmit parlamentari fins a finals del 2020.Tot i així, l'associació assegura que aquesta llei no soluciona els problemes que plantegen en aquest comunicat, que "són greus, estan enquistats, i pels quals no s'està duent a terme accions" i apel·lenqueel pla serà un "Horitzó dedesigualtats".

tracking