Els ERTO afecten a 2.380 treballadors

Més de 10.000 persones han estat sotmeses a suspensions temporals del contracte de treball o reduccions de jornada des de l'inici de la pandèmia

La Cambra preveu una caiguda del PIB d'entre un 11 i un 15%A. E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 2.380 treballadors es troben actualment en situació d'ERTO segons ha fet saber aquest matí el cap de Govern, Xavier Espot, durant la roda de premsa de presentació de l'informe de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis. D'aquests, 1.048 persones segueixen amb la suspensió temporals del contracte laboral i 1.332 amb reducció de jornada. Des de l'inici de la pandèmia, l'executiu ha rebut 1.241 sol·licituds d'empreses que es volien acollir a aquesta mesura, que ha afectat a un total de 10.214 treballadors.

Caiguda del PIB d'entre l'11 i el 15%

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) preveu que el PIB aquest any pugui caure entre un 11,1% i un 14,8% en funció de l'evolució de la pandèmia, segons l'informe que ha presentat l'entitat aquest matí. Els resultats extrets de l'estudi apunten al fet que el PIB del 2021 podria millorar un 4,9% o un 7,7% i que la sortida de la crisi es podria començar a ser una realitat l'any vinent, tot i queel turismei el comerç són els sectors més pessimistes respecte a les perspectives de recuperació. El president de la Cambra, Miquel Armengol, ha explicat que per tal d'encaminar la recuperació econòmica s'han establert cinc reptes com per exemple un pla de rellançament de les inversions públiques per mantenir les d'aquest any, la reorientació dels sectors turístics i comercials, la promoció del talent i l'ocupació i el manteniment d'una fiscalitat competitiva. En aquest sentit, la Cambra defensa la construcció de l'aeroport, que evitaria que l'arribada de turistes durant l'hivern depengués únicament de la situació als països veïns.

tracking