Pandèmia mundial

Espot sosté que les agències de viatges i l'oci nocturn puguin allargar els ERTO

El cap de Govern afirma que la mesura no es planteja, de moment, per al sector hoteler

Espot sosté que les agències de viatges i l'oci nocturn puguin allargar els ERTOBOMOSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El caràcter evolutiu de la situació epidemiològica determinarà si les prestacions que el Govern va posar en marxa per mitigar l’impacte econòmic de la crisi són suficients o si pel contrari s’han de tornar a actualitzar en funció de les noves necessitats. Sigui el que sigui, el que és clar és que tenint en compte l’horitzó de rebrots d’aquesta segona onada l’executiu ja treballa amb la idea de prolongar els ERTO als sectors més castigats per la pandèmia.

En aquest sentit, el cap de Govern, Xavier Espot, va declarar ahir, durant la inauguració d’un espai de coworking a Andorra la Vella, que l’executiu preveu allargar els ERTO més enllà del 31 de desembre vinent en “sectors molt puntuals” en els quals no hagin pogut aixecar la persiana per un “imperatiu sanitari”, com és el cas dels locals d’oci nocturn, o aquells que hagin tingut “una davallada dràstica” en l’activitat, com poden ser les agències de viatges.

D’aquesta manera, i d’acord amb la situació actual, Espot va manifestar que no es preveu que aquesta mesura sigui extensible “a sectors que potencialment puguin estar oberts i que treballin amb certa normalitat per bé que ho facin una mica menys o bastant menys que l’any passat”. Precisament, en referència amb les reivindicacions de prolongar els ERTO per part del sector hoteler, el cap de Govern va marcar distàncies i va afirmar que la seva “realitat” també és “la de totes les activitats lligades al turisme i fins i tot a altres activitats econò­miques”.

HIVE FIVE, EL NOU ESPAI 'COWORKING' DE BOMOSA

Paral·lelament, el cap de Govern, Xavier Espot, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, van assistir ahir a la inaugració de Hive Five, el nou espai de coworking de la mà de Bomosa. L’edifici, que compta amb una ubicació privilegiada a la capital, té una superfície de 1.200 metres quadrats distribuïts en sis plantes. A banda de Bomosa, hi ha altres sis empreses que ja des de final de juliol estan apostant per questa nova tendència laboral i més de 150 s’han interessat pel projecte. En total, la infraestructura compta amb 140 punts de treball tot i que actualment, degut a les mesures sanitàries de la Covid-19, només estarà operatiu el 50% de l’aforament. “Tots els beneficis de Hive Five se cediran a Bomosa Fundació, per tal de realitzar projectes filantròpics i socials”, va destacar el director general de Bomosa, Manel Garcia, durant l’acte.

tracking