Política

El PS qüestiona de nou la contractació de Toti Garcia

Els set consellers generals socialdemòcrates entren una nova bateria de preguntes sobre la relació contractual de Govern amb A2 Security

El cap de l'oposició, Pere LópezEduard Comellas/Consell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els set consellers generals del grup parlamentari socialdemòcrata han tornat a entrar una bateria de preguntes a Sindicatura en torn a la contractació de l'empresa d'A2 Security de Toti Garcia per la prestació de serveis per a l'assessorament en matèria d'inversió estrangera. Després de la informació rebuda per part del ministeri de Presidència, Economia i Empresa responent a les preguntes que van plantejar el passat juliol en què qüestionaven la contractació de Garcia, els membres del PS han remarcat els seus dubtes. En concret han demanat els motius pels quals s'adjudiquen els treballs d'assessorament a A2 Security, "malgrat les observacions efectuades que recomanen la consulta almenys de dos empreses o professionals amb capacitat per executar el contracte".

A més, els consellers socialdemòcrates han reclamat el currículum i la trajectòria de l'empresa en intermediació de projectes d'inversió a nivell internacional, i han preguntat quina relació hi ha entre l'empresa de Toti Garcia i Actua, l'agència de desenvolupament econòmic d'Andorra. Finalment, han demanat per què en els serveis contractats a A2 Secutiry s'aplica la Llei sobre drets d'autor i drets veïns d'Andorra, així com quin és el treball resultant que ha de ser considerat com a obra.

Crítiques pel "secretisme" en torn a la reunió d'Espot al Vaticà

Per altra banda, el cap de l'oposició, Pere López, ha criticat aquest matí "l'opacitat i secretisme" que envolten la reunió que va mantenir el cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin, el passat mes de gener. Des de la formació socialdemòcrata s'ha lamentat que la ciutadania s'hagi assabentat d'aquesta trobada vuit mesos després i per declaracions del nunci apostòlic, Bernardito Cleopas Auza, a mitjans de comunicació. López ha tramitat una pregunta oral amb "l'objectiu de conèixer els motius que han portat al Govern a ocultar la reunió".

En concret ha demanat a l'executiu "com explica a la ciutadania que la reunió no formés part de l'agenda pública del cap ni fos objecte de cap publicitat ni explicació pública" i com interpreta el Govern que si fos elevada al caràcter públic per part del Vaticà. "No entenem que s'hagi mantingut en secret tant cap a l'opinió pública com cap al Consell General o altres organismes", ha declarat López, que ha remarcat que "la ciutadania mereix saber per què es va fer amb aquesta clandestinitat".

tracking