x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Assassinat a Encamp

Mata l'expatró a cops

El detingut per l’homicidi, Waki Tcha-tokey, matenia una disputa laboral amb la víctima, Michel Douet, de qui havia estat empleat
Agents uniformats i policia científica, ahir al lloc dels fets

Crim per una disputa laboral Policia científica

Agents uniformats i policia científica, ahir al lloc dels fets

Fernando Galindo
Un agent de la científica treballant sobre el lloc.

Crim per una disputa laboral

Un agent de la científica treballant sobre el lloc.

Fernando Galindo
Lloc dels fets.

Crim per una disputa laboral

Lloc dels fets.

Fernando Galindo
Actualitzada 22/09/2020 a les 16:53
Una disputa laboral estaria darrere de l’homicidi de Michel Douet, un resident d’origen francès de 56 anys que va ser agredit a cops fins a la mort al seu domicili de Vila (Encamp) la matinada de diumenge a dilluns. El detingut pels fets és Waki Tcha-tokey, resident originari de Togo de 31 anys i extreballador de la víctima. Segons van relatar fonts properes als fets, el difunt havia denunciat el presumpte homicida almenys un parell de cops per amenaces. Tcha-tokey va acabar entregant-se a la policia poques hores després del crim.

Pels volts de dos quarts de quatre de la matinada la policia va acudir fins al domicili de la víctima alertada que una persona hi havia accedit de manera il·lícita. En arribar ja hi havia els bombers perquè al domicili també s’havia produït un incendi relacionat amb els fets que van acudir a sufocar. Els efectius del cos antiincendis van advertir els agents de la presència d’un cadàver amb signes de violència. I va arrencar la investigació i la recerca del presumpte homicida. Segons assenyalava el comunicat oficial del cos d’ordre, els primers elements recollits van permetre obtenir una descripció del presumpte autor de l’assassinat i iniciar la recerca. Es va activar l’operació Gàbia a la xarxa viària i els punts fronterers per impedir una possible fugida de l’homicida fora del país. La policia, segons van relatar testimonis presencials, també va acudir al domicili del detingut a la carretera d’Engolasters buscant-lo, de manera que ja tenia clar un possible sospitós. Però la detenció finalment es va produir amb al col·laboració del mateix Tcha-tokey, que va trucar des del Tarter al cos d’ordre per entregar-se. L’arrest es va materialitzar a un quart de nou del matí al nucli canillenc i l’home va ser conduït a dependències policials. Ahir a mitja tarda encara no havia prestat declaració.

Un objecte contundent
Al domicili de la víctima també hi havia la seva parella i una filla menor. La dona va requerir assistència del SUM sobre el lloc, segons van informar des de l’hospital. La mort de l’home s’hauria produït pels cops amb un objecte contundent, com ara un martell. La policia científica va estar al domicili bona part del matí recollint evidències.

La relació de l’arrestat i la víctima va ser laboral durant un temps, fins que es va trencar ja per desavinences. La víctima regentava encara ara un negoci d’informàtica que inicialment havia estat establert a Encamp i ara havia traslladat a Escaldes.

El presumpte homicida havia fet estudis d’informàtica a Tolosa, després de la formació al Lycée. A Andorra havia arribat amb els germans (són cinc comptant-lo a ell) i la mare l’any 2002, quan era un adolescent de 13 anys. A Togo havia mort el pare, diplomàtic i economista.

Ara Tcha-tokey no tenia feina, segons va apuntar fonts coneixedores. Havia treballat als bombers durant uns mesos, en el marc d’un programa activat per al servei d’Ocupació, on estava inscrit. També havia estat jugador del VPC de rugbi i va participar a la selecció andorrana. Va debutar amb els isards en un partit contra Sèrbia del Campionat d’Europa, divisió 3A, el desembre del 2008.

L’operació de recerca
L’operatiu de la policia per trobar l’autor de la mort violenta es va traduir en un col·lapse de trànsit que van patir multitud de ciutadans a primera hora del matí. Es van posar controls en diferents punts de la xarxa viària que van alentir la circulació en una hora que el trànsit comença a ser important per la incorporació a la feina i a les aules. Una possibilitat és que la pressió policial acabés provocant que el detingut decidís entregar-se. Del lloc dels fets havia fugit amb un cotxe propietat de la víctima. A l’habitatge de la urbanització Vila del Sol hauria arribat caminant. De fet, agents de circulació de la parròquia que feien ronda per la zona haurien vist una persona caminant que responia a la seva descripció pels volts de les les tres de la matinada, moments abans dels fets. Als urbans, segons van explicar fonts coneixedores, els va sorprendre veure una persona sola caminant a aquelles hores pel camí de Vila però la van acabar perdent de vista de seguida, no li van donar més importància i van seguir circulant.


La detenció de Tcha-tokey es va produir a un quart de nou del matí i un quart d’hora després s’aixecaven tots els controls. La policia el considera autor d’un presumpte delicte contra la vida humana independent i el cas ja està judicialitzat.
Veure’n més
16
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts