Pandèmia mundial

Benazet alerta del rècord de 117 nous casos

El ministre de Salut manifesta que hi ha 18 aules confinades arreu del país per la Covid-19

Benazet alerta del rècord de 117 nous casosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El virus torna a causar estralls al país i en les darreres 48 hores va registrar un rècord de 117 nous casos, una xifra que va fer saltar les alertes del Govern davant l’espigat avanç de la Covid-19. Per prendre dimensió de l’afectació, aquesta segona onada –compresa de moment en poc més de dos mesos– acumula 826 casos i està a punt de superar el primer període de la pandèmia, que en cinc mesos va aturar el comptador en 875. Per tot plegat, la xifra total de casos de coronavirus s’eleva fins a 1.681.

D’aquesta manera, actualment hi ha 429 persones infectades, de les quals vuit romanen ingressades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, la xifra més alta des de l’inici de la segona onada a mitjan juliol. En aquest sentit, durant el cap de setmana s’han registrat quatre ingressos més i alhora s’ha traslladat un nou pacient a la unitat de cures intensives (UCI). D’aquesta manera, la pressió sanitària és de sis pacients a planta i dos a l’UCI, un dels quals sota ventilació mecànica. Per la seva banda, es van concedir 35 altes mèdiques durant les darreres hores, que situa la xifra total de recuperats en 1.199. Quant a les defuncions, segueixen estabilitzades en 53.

Sobre aquesta qüestió, el titular de Salut va assegurar que l’increment de casos “no només obeeix al cribratge escolar”, sinó a tres factors que considera claus per explicar les estadístiques. Així doncs, Benazet va argumentar que l’alta densitat demogràfica, sumat a la quantitat de turistes per habitant que rep el país i el desplaçament de ciutadans a l’exterior, propicien les actuals ràtios. “Progressivament, cada vegada ens costa més trobar l’origen dels casos. Ara tenim prop d’un 10% dels casos diagnosticats dels quals no trobem l’origen”, va reconèixer Benazet amb referència a les dificultats per seguir la traçabilitat del virus.

Finalment, el ministre va fer un recompte de les 18 aules que han quedat confinades: el col·legi Sant Ermengol (5); el Lycée Comte de Foix (5); el col·legi Mare Janer (2); l’escola francesa d’Encamp (1); l’escola francesa d’Ordino (1); l’escola francesa d’Andorra la Vella (1); l’escola andorrana de Canillo (1); l’escola andorrana d’Ordino (1) i l’escola andorrana d’Encamp (1). D’altra banda, Benazet va informar que tant l’aula de maternal de l’escola francesa d’Escaldes-Engordany com la de primària de l’escola andorrana de la Massana ja han recuperat la normalitat.

Benazet alerta del rècord de 117 nous casos

tracking