pandèmia mundial

Andorra Turisme ha pagat 700.000 euros al Cirque per a l'espectacle del 2021

El Govern va fer dos pagaments abans de l'inici de la pandèmia per a la funció que s'havia de celebrar al juny, però es destinaran a l'esdeveniment de l'any que ve

L'acord entre Andorra Turisme i el Cirque du Soleil es mantéFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Turisme ha pagat 688.012,84 euros dels 2,6 milions que costava l'espectacle que el Cirque du Soleil havia de fer aquest any al país i que es destinaran íntegrament a l'esdeveniment del 2021. En aquest sentit, el conseller general socialdemòcrata Roger Padreny ha afirmat aquest matí, a través d'una pregunta que ha entrat a Sindicatura,que per a l'espectacle del 2020 el Govern ja havia avançat prop de 700.000 euros en dos pagaments abans de la pandèmia, un el 29 de gener i un altre el 9 de març, de 225.006,67 euros i 463.006,67 euros respectivament. Així mateix, el PS assegura que a l'agost es va decidir fer una pròrroga del contracte del 2021 i del 2022 i ha sol·licitat els motius que han portat al ministeri de Turisme i a la companyia canadenca a prendre aquesta decisió.

Andorra Turisme ha especificat que en cap cas els diners que es van destinar a l'espectacle del 2020, pagats abans de la pandèmia, són a fons perdut, sinó que serviran com a avançament per a l'espectacle del 2021 i que, pel que fa al contracte amb el Cirque durant el març es va formalitzar un acord "en forma d'addenda" que no es va poder signar digitalment fins al 7 d'agost a causa de la pandèmia. Al text es deixa clar, segons Andorra Turisme, que “les dues parts van decidir ajornar l’espectacle previst per al període estival 2020, traslladant-lo al 2021 i així mateix el del període estival 2021 al 2022, tot d'acord amb els termes establerts en aquesta addenda" i afirma que, per tant, "és un ajornament de l'espectacle per a l'any que ve i en cap cas és la d'una pròrroga d'un contracte".

Padreny havia sol·licitat informació relacionada amb el Cirque du Soleil al juliol, quan va demanar la quantitat econòmica que el Govern havia avançat per a l'espectacle, que no va ser resposta "de manera precisa", segons el partit, per part de la ministra Verònica Canals. Així mateix, el conseller general socialdemòcrata va tornar a sol·licitar els contractes entre Andorra Turisme i el Cirque per a la producció de l'esdeveniment per als anys 2020 i 2021 i el contracte prorrogat per als espectacles 2021 i 2022 amb l'objectiu "d'esclarir el ball de dades i obtenir informació oficial" sobre les accions realitzades entre l'executiu i la companyia. El PS assegura que el Govern no els va fer constar cap dels contractes demanats i que el ministeri de Turisme els va convidar a llegir-los físicament a la seu d'Andorra Turisme.

tracking