x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Inclusió

La iniciativa d'Autea per fer una senyalització viària amb pictogrames es fa realitat

Actualitzada 21/09/2020 a les 06:45
El confinament causat per la Covid-19, va impedir que el passat 2 d’abril, dia mundial de conscienciació de l’autisme, l’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra (AUTEA) ho celebrés amb una acció conjunta aprovada en reunió de cònsols, que consisteix en la senyalització amb pictogrames dels passos de vianants dels voltants de les escoles de cada parròquia. Aquesta iniciativa s’emmarca en un dret fonamental, l’accessibilitat. Finalment, la proposta d’AUTEA va esdevenir ahir realitat i els cònsols majors o menors de les set parròquies, acompanyats d’infants i joves amb TEA, van estrenar els passos de vianants amb uns pictogrames que mostren de forma gràfica, i també amb petits textos, la seqüència d’accions per travessar el carrer de forma segura.
Per la seva banda, Inés Martí, presidenta d’AUTEA, va posar en relleu “la sensibilitat i la unànime resposta dels set comuns del país, a una proposta que afavoreix que entre tots construïm una societat diversa, inclusiva i no excloent”. Així mateix, Martí també va fer èmfasi que “l’accessibilitat és una condició imprescindible perquè tothom pugui viure de forma independent i participar en la societat en igualtat de condicions”.
Etiquetes
  • #1 Discapacitat
    (21/09/20 12:24)

    Felicitar la iniciativa per avançar en l' accessibilitat cognitiva però no hem d' oblidar la resta de la discapacitat, la que pateix la mobilitat reduïda, auditiva, visual i tota la física.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts