x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Fauna

Abatuts 150 isards en la setmana de la caça

Cabanes traslladarà una petició a Salut per saber si els caçadors poden realitzar-se proves TMA
Abatuts més de 140 isards en la setmana de la caça

Abatuts més de 140 isards en la setmana de la caça

Abatuts més de 140 isards en la setmana de la caça

Actualitzada 21/09/2020 a les 12:28
La setmana de l’isard va cloure ahir amb 150 exemplars abatuts, tal i com ha informat el Govern aquest matí. Fins a 576 caçadors en un total de 50 colles amb 181 anelles de captura han participat en la setmana, per la qual cosa s'han acabat caçant el 82,8% dels exemplars permesos pel ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. És una xifra molt similiar a les dades registrades l'any passat (80,3%) i des del cos de banders ho han atribuït a la bona feina de col·laboració entre el cos i els caçadors.

“Ha sigut una setmana espectacular i la gent l’ha pogut gaudir”, va declarar ahir el president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, que va celebrar que la setmana hagi transcorregut “sense cap tipus de problemes”.

No obstant això, cal recordar que els banders van controlar dos caçadors amb dos isards sense anellar en dues intervencions a principis de setmana en dos punts diferents del Principat, al nord i al sud del país. Els agents de Medi Ambient van retirar l'arma i requisar l'animal als dos infractors per l'incompliment de la Llei de caça i ja estan en marxa els expedients administratius per als dos denunciats, que com a mínim perdran la llicència de caça durant tres anys i s'hauran de tornar a presentar a l'examen per tornar-la a tenir.

En aquest sentit, els agents de Medi Ambient han detectat un canvi de mentalitat dels caçadors en l'última dècada, ja que abans feien molts més trets i ara la majoria dels participants en la setmana de caça de l'isard disposen d'armes amb mira telescòpica i seleccionen molt més la peça a abatre. Una evolució que ha estat fruit de la feina de controls i conscienciació dels banders per estar constantment sobre el terreny, tot i que a vegades hi hagi excepcions d'infractors que vulneren les normes de caça.

TMA als caçadors
Paral·lelament, Cabanes va comentar que avui traslladaran al Ministeri de Salut una demanda perquè els caçadors puguin realitzar-se proves TMA després d’una setmana de convivència. “La gent ha estat junta en els campaments però alhora dispersada per la muntanya, així que ens serviria per sortir de dubtes”.

 
REBUIG A LA TAXA DE TINENÇA DE GOSSOS
D’altra banda, el president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, va mostrar les seves reticències respecte a la taxa de tinença de gossos. Tot i que aquest assumpte haurà de ser tractat en junta, Cabanes va manifestar que “el caçador en un percentatge molt alt és una persona que cuida molt el gos”, raó per la qual va demanar que “no paguin justos per pecadors”. “L’incivisme no es pot generalitzar”, va sostenir Cabanes en al·lusió a les administracions comunals.
Etiquetes
Veure’n més
28
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts