Patrimoni

La situació del roc de les Bruixes no és preocupant per al ministeri de Cultura

Riva pretén tirar endavant una comissió d’experts perquè hi ha discrepàncies de criteris

La situació del roc de les Bruixes no és preocupant per al ministeri de CulturaGERARD REMOLINS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va voler tranquil·litzar sobre la situació del roc de les Bruixes. En aquest sentit, Riva va afirmar que “després d’haver parlat amb patrimoni, ens han tranquil·litzat pel que fa a la situació en què es troba l’esquerda del roc de les Bruixes”.

Així doncs, la titular de la cartera de Cultura va comentar que “hem de tenir en compte que els amidaments s’havien fet en base a una maqueta que no reflectia amb precisió l’obertura de la roca”. D’aquesta manera, Riva, després de les valoracions fetes per part del departament de Patrimoni Cultural, va voler rebaixar la tensió sobre el possible risc que té el roc de les Bruixes.

No obstant això, la ministra Riva va dir que “s’ha parlat amb l’arqueòleg que va fer arribar l’alerta de la situació per tal d’exposar-li el que ens havien comentat des del departament de Patrimoni”. Riva, però, sí que va admetre que hi havia diferents criteris al respecte de la situació del roc de les Bruixes i que per aquest motiu s’estava avaluant la creació “d’una comissió d’experts”, perquè no hi havia unanimitat entre els diferents tècnics i que hi havia un “debat científic” sobre com gestionar aquesta situació. Per aquest motiu, per a la ministra de Cultura, “la comissió d’experts és una bona opció per tal de valorar, estudiar i prendre les millors decisions”. Així doncs, Riva va deixar pendent qualsevol tipus de decisió sobre la situació del roc de les Bruixes a la valoració que pugui fer la comissió d’experts que, des del ministeri de Cultura, es té intenció de crear per tal de trobar una posició en comú sobre la situació i els riscos que tenen aquests gravats prehistòrics.

En tramitació

En relació amb la problemàtica de la Biennal d’Art i el posterior expedient que es va obrir, la titular de la cartera de Cultura va afirmar que “ara mateix, aquest expedient el tenim en fase d’instrucció”.

A més a més, Riva va comentar que “malgrat que des del ministeri de Cultura en continuarem fent seguiment i estarem molt amatents a tot el que pugui sorgir, ara la seva tramitació (de l’expedient) corre a càrrec del ministeri de Funció Pública, que serà el que marcarà els temps a seguir”, però va afegir que “no perdrem de vista la situació perquè volem que es pugui esclarir el que va passar”.

tracking