x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Justícia

Corts desestima la llibertat a l'autor de l'atropellament de l'avinguda Tarragona

El Tribunal manifesta que existeix risc de fugida de l’home que va causar la mort d’un resident
Dues persones atenen la que va ser atropellada mortalment.

Corts denega la llibertat a l'autor de l'atropellament mortal al McAuto

Dues persones atenen la que va ser atropellada mortalment.

Fernando Galindo
Actualitzada 20/09/2020 a les 06:22
L’autor de l’atropellament mortal del passat 21 d’agost a l’avinguda Tarragona haurà de continuar entre reixes després que ahir el Tribunal de Corts denegués la seva llibertat provisional, tal com havia sol·licitat la defensa. Segons fonts properes al cas, Corts va desestimar la petició basant-se en el risc de fugida de l’individu per sostreure’s de l’acció de la justícia, atès que es tracta d’un turista de nacionalitat espanyola. Així mateix, Corts va argumentar que atorgant la llibertat del conductor del Mercedes Benz GLC es podia perjudicar el desenvolupament normal de la instrucció.

Per la seva banda, l’advocat de l’odontòleg –resident a Vilanova i la Geltrú i de 62 anys– havia demanat la llibertat provisional al·legant que el seu client en cap moment va tenir la intenció de fer mal i que va actuar instintivament, però que un conjunt de fets circumstancials van fer que quan va arrencar el vehicle la víctima es dirigís cap a la finestra del conductor i que succeís el tràgic atropellament mortal.

De fet, en el recurs que va interposar la defensa, es feia esment al fet que l’acusat tenia una residència al país, raó per la qual, si s’esqueia, estava disposat a pagar la fiança que se li imposés per sortir de la presó i romandre en arrest domiciliari amb control monitoritzat fins a la celebració de la vista oral. A més, si fos necessari també estava disposat a fer una aportació econòmica que servís d’ajuda per a la família de la víctima, un resident d’origen argentí de 55 anys que treballava de xofer d’autobusos a Andbús.

Cal recordar que, en la declaració davant la batlle instructora, el processat va assegurar que en cap moment va voler atropellar el resident andorrà, sinó que va intentar fugir després que la víctima l’hagués amenaçat a ell i la seva dona i també donés un cop de puny al cotxe. L’acusat va intentar “maniobrar el vehicle” per evitar xocar amb el cotxe de la víctima, que es trobava just al davant, com també amb el finat.

El resident andorrà, de 50 anys i d’origen argentí, va perdre la vida després de ser atropellat arran d’una discussió per un incident de circulació. La víctima mortal, Gabriel Guzmán, estava acompanyat de la seva dona i la seva filla en el moment dels fets. De fet, l’esposa, durant la declaració a la policia, va explicar que es trobava a l’interior del cotxe quan va sentir crits dels testimonis que hi havia. Va baixar del vehicle i va veure el seu marit estès a terra ensangonat, mentre que el processat no va reaccionar en cap moment. Una de les grans incògnites és si els dos conductors ja s’havien discutit abans d’arribar a l’establiment de menjar ràpid i si allà es va produir el tràgic final perquè ambdós estaven molt encesos, o si només va ser una maniobra prohibida la que va encetar la disputa.
Etiquetes
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts