x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Salut detecta 81 nous casos i quatre aules més romanen aïllades pel virus

El positiu de la cuinera de l’andorrana d’Escaldes canvia el servei de menjador del centre
Mesures d'higiene de mans al col·legi Mare Janer.

Salut detecta 81 nous casos i quatre aules més romanen aïllades pel virus

Mesures d'higiene de mans al col·legi Mare Janer.

Fernando Galindo
Actualitzada 19/09/2020 a les 17:56
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar ahir en roda de premsa el diagnòstic de 81 nous casos de coronavirus respecte a l’actualització sanitària del dimecres, una xifra que eleva a 347 el nombre de casos actius. D’aquesta manera, un total de 1.564 persones han passat la malaltia –708 a la segona onada– des de l’esclat de la pandèmia. Pel que fa a la xifra de recuperats, un total de 29 pacients van rebre l’alta mèdica en les darreres 48 hores, quelcom que situa la xifra general en 1.164 recuperats. Pel que fa la xifra d’ingressats a l’hospital, hi ha tres malalts a planta i un a l’UCI amb ventilació mecànica.

“Certament tenim més pressió de casos, però no és una onada que faci un pic, sinó que té dents de serra”, va exposar el ministre, qui va advertir que “és una situació que perdurarà”. De totes maneres, Benazet va augurar que a la tardor “hi haurà menys mobilitat i això limitarà la infectivitat”.

Aïllaments a les escoles
D’altra banda, el ministre va confirmar que respecte a la darrera actualització sanitària hi ha hagut quatre noves aules que han estat confinades després de la detecció d’almenys un cas positiu. Es tracta de l’escola bressol de Canillo, del col·legi Sant Ermengol –una de maternal i una altra de primera ensenyança– i una de primera ensenyança del col·legi Mare Janer. “Serà molt freqüent que ens trobem classes que es van aïllant”, va manifestar el ministre de Salut.


En el cas de l’escola bressol de Canillo, es tracta d’una nena de dos anys que va presentar símptomes i que ha obligat a confinar deu companys d’aula de la menor. Pel que fa al col·legi Sant Ermengol, dos alumnes de la mateixa família van donar positiu. Segons va explicar la directora del centre, Maria Josep Pascual, les aules afectades són una de tercer de primària, amb 25 escolars de 9 anys, i una de quart d’infantil, amb 26 integrants de 4 anys. Precisament, el Sant Ermengol té una altra classe en aïllament des de dilluns pel positiu d’un alumne d’infantil de 3 anys. La directora va mostrar-se confiada a poder reobrir l’aula a principi de la setmana vinent perquè els escolars puguin tornar al centre, ja que tots van donar negatiu en la primera prova de Covid-19 i ara estan en espera de passar la segona TMA.


Així mateix, un alumne de cinquè de primària del col·legi Mare Janer va donar positiu en coronavirus. L’infant feia tres dies que no anava a l’escola perquè va presentar símptomes i ahir va ser diagnosticat. Per tot plegat, una vintena d’alumnes quedaran aïllats a partir de dilluns. A més, cal recordar que aquesta és la segona aula amb un positiu al Janer després que dilluns ja se’n detectés un en una classe de maternal.


En darrer lloc, segons ha pogut saber el Diari, la cuinera de l’escola andorrana d’Escaldes va donar ahir positiu per coronavirus. En el menjador dinen prop de 600 escolars però des del centre van assegurar que podran continuar fent l’àpat sense cap tipus de problema, ja que a partir de dilluns serà El Rebost del Padrí l’empresa encarregada de realitzar el menú infantil.

 
CAS POSITIU D'UNA SANITÀRIA QUE FEIA LES TMA A LA PRESÓ
Paral·lelament, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar ahir que una de les infermeres que van participar dimecres passat al cribratge del centre penitenciari de la Comella va donar positiu per coronavirus. “Es deu haver infectat fora de l’àmbit de feina, les mesures de protecció són molt elevades”, va sostenir el ministre, qui va assegurar que la sanitària ha estat reemplaçada per una altra infermera del SAAS. D’altra banda, dos treballadors del departament de manteniment de l’hospital van donar positiu per coronavirus. Es tracta de personal no sanitari que s’encarrega bàsicament d’arreglar els problemes tècnics i avaries que hi pugui haver al centre. Per tot plegat, dues persones més del departament estan confinades.
Etiquetes
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts