Millora en algunes líniesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Transport públic, tornada a l’escola i aforament limitat són tres conceptes que auguren problemes. Tot i això, el Govern va deixar els deures per a última hora i no va ser fins a mitjan setembre que no va decidir ampliar l’aforament des del 50 fins al 75 per cent. A més, en un inici apuntava que les aglomeracions d’alumnes a les parades i el fet que molts no poguessin pujar a l’autobús al matí s’aniria regulant durant els pròxims dies, però finalment dijous va anunciar que es reprogramarien les freqüències i hi hauria reforços a les hores punta.

Amb tot, sembla que no tots els alumnes han notat la millora. En aquest sentit, l’Alícia, alumna de l’andorrana de Santa Coloma, va explicar que “l’altre dia al matí vaig perdre dos busos i a la tarda quatre exprés i un L1 perquè estaven plens. Govern va dir que canviaria les freqüències però al matí ens ho hem trobat ple igualment”. En la mateixa línia, l’Hugo apuntava que “no hem notat gaire el canvi”.

A més, si bé ahir a la parada del bus exprés de Prat Salit van arribar dos busos quan els estudiants de segona ensenyança plegaven de l’escola –un en direcció Sant Julià i l’altre cap a Escaldes-Engordany–, el que anava en sentit nord va haver de continuar la seva marxa sense aturar-se perquè no tenien espai per parar els dos autobusos. “Acaba de marxar un bus sense parar i és el que hauríem d’haver agafat”, es lamentava l’Àlex. I la seva amiga Cielo afegia que “estan sempre plens”.

Per la seva part, la Laura i l’Aitana apuntaven que al matí sí que han notat una millora però que a la tarda les aglomeracions a les parades segueixen sent habituals: “Ara al matí veiem que cada vegada que ve un bus ple en podem agafar un altre que passa just després i la parada es buida entre els dos. El primer dia sí que s’acumulava molta gent però ara ja no passa.” Amb tot, però, la situació és molt diferent a la sortida de l’escola: “A la tarda sí que s’acumula molta gent perquè sortim tots del col·legi i en aquesta parada hi ha gent que va cap a Escaldes i els que van cap a Sant Julià de Lòria. Els busos s’acumulen i a l’entrada de vegades veus gent que ni tan sols porta la mascareta.”

tracking