TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Cossos especials

El grup de rescat de muntanya dels bombers ha fet 62 sortides a l'estiu

Es tracta de la xifra més baixa des del 2015, any que se’n van dur a terme 88

El grup de rescat de muntanya dels bombers ha fet 62 sortides a l'estiuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de rescat de muntanya (GRM) del departament de prevenció i extinció d’incendis i salvaments (DPEIS) ha realitzat un total de 62 actuacions a estiu d’enguany, sis menys que el 2019 i la xifra més baixa des del 2015. En concret, en el període comprès entre el 15 de juny i el 15 de setembre, els professionals del GRM han dut a terme sis recerques de persones, vint-i-sis de senderistes i trenta intervencions relatives a esports d’aventura.

Les 62 actuacions d’aquest estiu estan molt lluny del rècord, que es va assolir el 2018, quan els bomber van haver de fer 88 sortides: deu recerques a persones, 36 de senderistes, 31 intervencions relatives a esports d’aventura i 11 d’altres tipologies. El departament publica les dades des del 2010. Aquell estiu hi va haver 30 actuacions, la segona xifra més baixa del període. L’any en què n’hi va haver menys va ser el 2012, quan els bombers van realitzar 25 actuacions.

Del període destaca que des del 2018 s’ha registrat un descens progressiu en les intervencions del grup de rescat de muntanya en aquesta època de l’any. De fet, des del departament de prevenció i extinció d’incendis i salvaments s’assenyala que, tot i que s’ha constatat un augment de persones que han accedit a la muntanya al llarg d’aquest estiu, això no ha representat un increment dels rescats. Ho indica en un comunicat de premsa fet públic ahir pel Govern.

Finalment, s’assenyala en el comunicat, aquest any, fins al 15 de setembre, el grup de rescat de muntanya ha realitzat un total de 110 actuacions.

L’any passat el grup de rescat de muntanya va realitzar 137 actuacions. Des del 2010, l’exercici amb més activitat va ser el 2018, amb un total de 149 sortides. L’any amb menys actuacions per part dels bombers va ser el 2010, quan el grup de rescat de muntanya en va fer només 48. Des del 2013, les actuacions dels bombers superen les cent anuals.

tracking