Pandèmia mundial

Salut anuncia 81 nous casos de Covid-19

Joan Martínez Benazet afirma que "tenim la sensació d'un cert nivell d'amenaça" per l'increment de positius

Joan Martínez Benazet durant la compareixença de dimecres passatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contagis de la Covid-19 tornen a registrar un increment notable amb els 81 nous positius que ha informat el ministre de Salut que s'han diagnosticat des de l'actualització de dades de dimecres. El total d'infectats ascendeix a 1.564 dels quals hi ha 347 actius i 110 noves recuperacions que eleven el global a 1.164 infectats que ha negativitzat el virus.

Joan Martínez Benazet ha manifestat que l'acumulació d'afectats fa que "tenim la sensació d'un cert nivell d'amenaça" sobre el sistema sanitari i ha destacat que "cada vegada hi ha més casos símptomàtics". El nombre de pacients ingressats a l'hospital ha baixat amb una alta i es manté un malalt amb coronavirus a l'UCI que necessita suport de ventilació mecànica i tres contagiats a planta.

La segona onada de la pandèmia, que va començar el 13 de juliol, acumula ja 708 persones que s'han infectat del SARS-CoV-2 des de que es va detectar el brot d'una obra d'Escaldes. La primera fase de la infecció va deixar 855 contagis.

El ministre ha assenyalat que demà es concentren tots els Stop Labs per fer TMA a la cinquena planta de l'aparcament Centre Ciutat d'Andorra la Vella, menys el del CAP de la Sardana que es trasllada properament. Al cap de setmana hi haurà dos punts operatius des de les nou del matí a les cinc de la tarda i entre setmana en seran quatre i estaran oberts des de les vuit del matí fins a les vuit de la tarda.

tracking